Jedan gol Messija razbjesnio je Estonce: Ovo je bilo baš podlo

Četvrti od pet golova

Jedan gol Messija razbjesnio je Estonce: Ovo je bilo baš podlo

Eldar Ganibegović

Argentina je jučer u prijateljskoj utakmici s 5:0 savladala Estoniju. 

Svih pet golova za Gaučose postigao je nevjerovatni Lionel Messi.

Načeo je Estonce u devetoj minuti iz penala, nastavio golovima u 45., 47. i 71. minuti, a završio pogotkom u 76.

Ipak, jedan gol izazvao je bijes Estonaca, a radi se o onom četvrtom, iz 71. minute.

Jedan argentinski fudbaler je nakon kontakta s protivnikom ležao na travnjaku, a estonski fudbaleri su stali, uvjereni da će Lionel Messi uzeti loptu i poslati je izvan terena, kako bi njegov saigrač dobio ljekarsku pomoć.

Međutim, Lionel Messi to nije uradio. Estonci su ga pokušali zaustaviti tek kada je ušao u kazneni prostor, no bilo je prekasno. 

Oglasi

Navijači na društvenim mrežama kritikovali su gest Lionela Messija koji su za Argentinca rekli da je povredu kolege iskoristio za pogodak u prijateljskoj utakmici, prozvali su ga "besramnim", nastavili s mišljenjem da "očajnički želi postići pogodak"...

Pogledajte kako je to izgledalo.

Nakon nešto slabije sezone u PSG-u, Lionel Messi je u ovom terminu za međunarodne utakmice potvrdio da je i dalje fudbaler sposoban napraviti razliku u bilo kojem trenutku.

Prije prijateljske utakmice s Estonijom, Lionel Messi je bio jedan od najboljih igrača u "Finalissimi" s Italijom, meč koji su Gaučosi slavili s 3:0 na Wembleyju uz dvije asistencije Messija. 

Top Komentari

MaxBavarac
To je njegova realnost,gnjida bio i ostao...Lessi
6 3
amadeus21
Dajte mu Zlatnu loptu!!! XD
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti