Messi javno izjavio da Benzema zaslužuje Zlatnu loptu, a napadač Real Madrida mu sada odgovorio

Igra nevjerovatnu sezonu

Messi javno izjavio da Benzema zaslužuje Zlatnu loptu, a napadač Real Madrida mu sada odgovorio

Endin Čaušević

Francuski napadač Karim Benzema iza sebe ima vjerovatno najbolju karijeru u životu.

Benzema je ove sezone briljirao u dresu Real Madrida i sigurno je jedan od najzaslužniji što je ovaj klub uspio da osvoji novi trofej u Ligi prvaka, ali i postane prvak Španije.

Mnogi su mislili da Benzema uopšte ne može da nadoknadi odlazak Cristiana Ronalda, ali je on svima pokazao koliko griješe i dokazao je da se radi o nevjerovatnom napadaču.

Benzema je u minuloj sezoni u dresu Real Madrida odigrao 46 utakmica, te je zabio čak 44 gola i dodao 15 asistencija.

Zbog toga mnogi vjeruju da nema dileme da će Benzema na kraju godine biti proglašen za najboljeg igrača svijeta i zasluženo osvojiti Zlatnu loptu. To je nedavno izjavio i Lionel Messi i poručio je da Benzema jednostavno zaslužuje tu nagradu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je komentarisao tu izjavu Messija i poručio je da mu sve to daje samo dodatnu motivaciju.

"Messijeve riječi me samo još više motivišu da radim još bolje. Sretan sam zbog takvih riječi od takvog igrača kakav je Messi", rekao je Benzema.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Ima najbolju karijeru u životu???
0 1
user1653751078
Ma koj kur si ti messi da pricas koji zasluzuju a koji ne ostaj benzemu covjek je igracina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi