Ovaj čovjek je odbio dres od kojeg bi postao milioner: "Ne kajem se, izabrao sam državu i fudbal"
Foto - Instagram

Odbio Maradonu 1986. godine

Ovaj čovjek je odbio dres od kojeg bi postao milioner: "Ne kajem se, izabrao sam državu i fudbal"

Midhat Šljivak

Nekadašnji engleski fudbaler Steve Hodge nedavno je na aukciji prodao dres Diega Maradone iz 1986. godine i zaradio je nevjerovatnih 8.4 miliona eura.

Jedna od najslavnijih utakmica svih vremena, duel na stadionu Azteca u Meksiku, završen je pobjedom Gaučosa od 2:1. Čuveni Diego Maradona je na ovom meču dao dva gola koja su ušla u historiju.

Na ovom meču viđena je čuvena 'Božja ruka' kojom je 'Mali zeleni' postigao gol, a zatim je prošao pola ekipe Engleske i postigao je jedan od najboljih pogodaka svih vremena.

Ovaj duel ušao je u historiju. Maradona je postao omražena ličnost u Engleskoj, a nakon meča čuveni Argentinac je imao namjeru da zamijeni dres s Terryjem Fenwickom.

Međutim, nekadašnji defanzivac Gordog Albiona je to odbio. Nije želio ni čuti za ime Maradona, a taj potez ga je 36 godina kasnije ostavio bez više od osam miliona eura.

"Maradona mi je prišao nakon utakmice kako bismo zamijenili dresove, ali ja sam bio razočaran i uznemiren. Ispali smo sa Svjetskog prvenstva zbog gola rukom i nisam želio ni čuti za Maradonu nakon onog što se desilo na terenu", rekao je Fenwick.

Oglasi

Za razliku od Fenwicka Steve Hodge je prihvatio razmjenu. Čuvao je dres godinama, tvrdio je da za njega ne postoji cijena, ali je nedavno ipak stavio dres na aukciju.

Na kraju je uzeo silan novac. Više od osam miliona eura završilo je na njegovom računu, a Fenwick se ne kaje zbog činjenice da nije uzeo dres.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Naravno da bih volio da sam zaradio od vrijednosti dresa, ali stavio sam državu i fudbal ispred ličnog interesa", istakao je Fenwick.

Terry Fenwick je u karijeri igrao za Crystal Palace, Queens Park Rangers, Tottenham, Leicester i Swindon.

Top Komentari

Mackintosh
budala
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi