Od Messija su tražili da kaže dvije riječi: Ustao je i otišao!

Za Argentinca počinje novi život

Od Messija su tražili da kaže dvije riječi: Ustao je i otišao!

A. Čaušević

Za Lionela Messija i njegovu porodicu je u utorak počeo novi život. 

Messi je nakon dvije decenije napustio Barcelonu i postao je novi fudbaler PSG-a. S francuskim velikanom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Transfer je ozvaničen kasno sinoć, a jutros je sjajni Argentinac i zvanično predstavljen na pressici kojoj je prisustvao i klupski predsjednik Nasser AL-Khelaifi.

Nakon pressice pojedine TV kuće dobile su ekskluzivna prava da obave razgovor s Messijem na stadionu Park prinčeva.

Na kraju jednog od razgovora voditelj je upitao Messija da kaže dvije riječi na francuskom jeziku. Tražio je od njega da se zahvali s riječima "Merci beaucoup", što u prevodu na bosanski znači: "Hvala puno".

Međutim, Messi se samo nasmijao te je ustao i otišao očigledno još uvijek nesiguran u svoj francuski jezik. I voditelj se također počeo smijati.

Oglasi

"Odlazak iz Barcelone je bio jako težak, ali sam presretan što sam stigao u PSG. Ovo je vrhunski tim sa velikim ambicijama. Bili su brzi i ozbiljni u pregovorima odmah nakon Barcine objave u četvrtak", bile su Messijeve uvodne riječi na predstavljanju.

"Sve što se desilo protekle sedmice je bilo veoma teško i brzo. Bilo je emocionalno sa puno osjećaja. Niko nije spreman za tako nešto, ali spreman sam za novo životno poglavlje".

Doček navijača je za Lea bio spektakularan. On je istakao da želi nove trofeje.

"Hvala svima zbog načina na koji su me dočekali. Ovaj klub je spreman da se bori za sve trofeje i to je moj cilj. Želim biti još bolji i nastavljati osvajati trofeje. Zbog toga sam došao ovdje".

Šta bi se desilo ako bi igrao protiv Barcelone u Ligi prvaka?

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Barca je bila moj dom i imam dosta uspomena. Navijači tamo znaju da želim pobjeđivati. Bilo bi lijepo igrati protiv Barcelone, ali bi bilo i čudno", rekao je Messi i zaključio je:

"Dat ću sve od sebe da ispunimo ciljeve. Još uvijek sam sretan baš kao što sam bio kao dijete. Još uvijek sam to dijete", istakao je Messi.

Top Komentari

Matic
Dvije rijeci: SMRT IZRAELU!
13 2
Kapak
Svasta smo novog procitali
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi