Neymar se zatrčao, a onda spektakl - eurogol je postigao mađioničar iz Rosarija

Majstorija Messija

Neymar se zatrčao, a onda spektakl - eurogol je postigao mađioničar iz Rosarija

Edmir Škorić

Nogometaši PSG-a poveli su u duelu protiv Nice s 1:0.

PSG i Nica sastali su se na Parku Prinčeva u duelu 9. kola Lige 1, a Parižanima je nepunih pola sata trebalo za vodstvo. Prema dosad prikazanom, teško da će Nica biti ta koja će PSG-u nanijeti prvi poraz u ovoj sezoni, a i bod bi gostima bio premija.

Gol je postigao Lionel Messi u 29. minuti. Sve je sam Argentinac uradio. Nakon prodora je izborio faul malo izvan 16 metara, a onda uzeo loptu i majstorski zabio iz slobodnjaka.

Mađioničar iz Rosarija jednostavno je nepogrešiv u ovakvim situacijama i za njega su slobodni udaraci kao za druge penali.

Bio mu je to peti ligaški pogodak uz sedam asistencija. Četvrti je na listi strijelaca, a ispred su njegovi saigrači Neymar sa osam i Mbappe sa sedam golova, dok je treći Moffi iz Lorienta sa šest golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Trener Parižana je napravio malo iznenađenje, pa je odlučio odmoriti Mbappea, koji je ostao na klupi, a Ekitike je uz Messija i Neymara u napadu.

[twitter]https://twitter.com/messiarsiv/status/1576294505992818688[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi