Messi: Nisam plakao zbog rezultata, plakao sam zbog drugih problema, ali neću u detalje

Intervju koji se dugo čeka

Messi: Nisam plakao zbog rezultata, plakao sam zbog drugih problema, ali neću u detalje

Endin Čaušević

Lionel Messi odlučio je dati veliki intervju za špansku televiziju La Sexta koji se večeras premijerno prikazuje.

Intervju je trebao biti objavljen prije nekoliko dana, ali je Messi zatražio da se odgodi za nedjelju. Mnogi su s nestrpljenjem čekali da Messi progovori o svemu što se dešava prethodnih pola godine otkako je zatražio odlazak iz kluba.

Naravno, jedno od prvih pitanja bilo je u kakvom odnosu je trenutno s klubom, a Messi je još jednom poručio da mu je Barcelona jednostavno dala sve u životu.

"Barcelona je moj život. Ovdje sam došao sa 13 godina i živim više u Barceloni nego što sam bio u Argentini. Ovaj klub mi je dao sve u životu. To je ljubavna priča između mene i kluba od samog početka. Djeca su mi rođena ovdje i nema potrebe da govorim koliko volim ovaj grad i klub", kaže Messi i nastavlja.

"Danas sam dobro. Istina je da sam imao loš period tokom ljeta i prije toga zbog načina na koji je sezona završena. Sada se osjećam dobro i želim da se borimo za sve trofeje. Motivisan sam i uzbuđen iako klub prolazi kroz težak period. Ovo su teška vremena za sve nas i bit će teško vratiti se gdje smo nekad bili".

"Uvijek uradim ono što mi je u srcu u trenutku. Nisam plakao zbog sportskih rezultata i problema iako sam propatio mnogo, ali sam plakao zbog drugih problema, no neću u detalje oko toga".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedno od pitanja bilo je da li se možda divi nekim drugim sportistima?

"Divim se mnogim igračima, npr. Nadalu u tenisu ili Cristianu u fudbalu kao i LeBronu u košarci. Postoji mnogo sjajnih sportista".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti