Razočarani Messi uputio kritike: "U narednom periodu..."
FOTO: EPA

Bez dlake na jeziku

Razočarani Messi uputio kritike: "U narednom periodu..."

Haris Zilić

Bliži se najznačajniji fudbalski događa, Mundijal u Kataru, koji se ove godine održava od 20. novembra do 18. decembra. Reprezentacije su spremne, a jedan od favorita je svakako Argentina proedvođena Lionelom Messijem koji je dao jednu zanimljivu izjavu. Messi smatra da su današanji igrači potpuno drugačiji.

Argentinac je komentarisao sistem današnjeg rada u fudbalu, ali i činjenicu da fudbal nije kao nekada.

Messi je prije dvije decenije zakoračio u profesionalni fudbal i kroz cijelo to vrijeme najvažnija sproedna stvar na svijetu doživjela je razne promjene.

"Fudbal se dosta promijenio. Danas je teško vidjeti igrača koji ima neki svoj stil, sve je to slično", rekao je Messi i nastavio:

"Od malih nogu danas fudbalere tjeraju da igraju jedan sistem. Imate određeni način igre i sve se podredilo taktički. Dosta se toga promijenilo. U narednom periodu fudbal će biti samo taktička predstava i ništa više."

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena očigledno je razočaran modernim stilom fudbalom i na neki način je kritikovao današnje poimanje fudbalske igre.

Oglasi

Čarbonjak iz Argentine je trenutno član PSG-a u kojem evidentno nije zadovoljan pa se čak govori i o njegovom povratku u Barcelonu gdje je pružao najbolje partije i postao ikona kluba.

Za selekciju Argentine skupio je 164 nastupa i postigao 90 golova, ali i te brojke će uskoro biti sve veće tako da bi Messi mogao oboriti mnoge reprezentativne rekorde.

On je Argentini ranije donio naslov Copa Americe, ali o Svjetskom prvenstvu i dalje sanja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prethodna dva naslova prvaka svijeta Argentinci su osvojili davno, još u doba pokojnog Diega Maradone. Vjeruju da bi generacija predovđena Messijem napokon mogla n svjetski tron.

Argentinci će svoj prvi meč na Mundijalu odigrati 22. novembra protiv Saudije Arabije, a u borbi za osminu finala sastat će se još sa Meksikom i Poljskom.

Top Komentari

Realno01
Pa dobro,sve je to istina ali sta je problem u tome. Pa jel to treba pustiti da jedan igrac pravi majmune od cijelog tima tako sto uzme loptu i sve proseva i udje sa loptom u gol.Slazem se jeste se izmjenilo sve ali iskreno i neka je.I Messi se razvijao uz Iniestu,Xavia,Ronaldinha,Etoa i drugih jer je imao ti srecu.Bilo je igraca slicnih njemu ali u drugim sredinama pa su izgorili.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi