On samo priča, priča i priča - Sada mu je 'žrtva' Lionel Messi
Lionel Messi je odabrao PSG kao svoj novi klub nakon što mu Barcelona 2021. godine nije mogla ponuditi nastavak saradnje zbog finansijskih problema (Foto: EPA)

Rothen uputio žestoke kritike

On samo priča, priča i priča - Sada mu je 'žrtva' Lionel Messi

M. Šljivak

Lionel Messi u pregovorima je s PSG-om oko produžetka saradnje. Dvije strane uskoro bi se trebale naći za stolom i vrlo je izvjesno da će argentinski čarobnjak i dalje nositi dres pariškog velikana. To se međutim ne sviđa baš svima, a veliki kritičar novog ugovora je nekadašnji fudbaler PSG-a Jerome Rothen.

Lionel Messi jako je blizu dogovora o nastavku saradnje s PSG-om. Ipak, ne sviđa se baš svima to što će Argentinac ostati u Parizu, a javno je reagovao nekadašnji fudbaler tima s Parka Prinčeva Jerome Rothen.

Rothen je nakon završetka igračke karijere postao analitičart. Često zna kritikovati poznata lica s terena, a sada je došao red na Messija.

Nekadašnji francuski fudbaler smatra da je produžetak saradnje s Messijem zaista smiješna odluka jer on nije igrač koji uživa igrajući za PSG.

"Nastavak saradnje s Messijem je smiješan. Njemu klub nije na prvom mjestu. Messi nikad nije zahvalio navijačima već spusti glavu i ode u svlačionicu odmah nakon utakmice. Ne poštuje to što navijači pjevaju njegovo ime. Također, plata mu je ogromna i njegov odlazak bi finansijski pomogao klubu", rekao je Rothen za RMC Sport.

Nije se na tome zaustavio 44-godišnji analitičar. Nastavio je žestoko po Argentincu.

Oglasi

"Smiješno, smiješno. Voditi zajedno Messija, Neymara i Mbappea je komplikovano. Messijeva plata je previsoka, a PSG ima problema s finansijskim fair playom. Nikad neće moći nadoknaditi njegovu platu. Umjesto toga mogli su dodatno pojačati klub. Ja smatram da je jako loša ideja da mu se ponudi novi ugovor", istakao je Rothen.

Pregovori o novom ugovoru između Messija i rukovodstva PSG-a su u početnoj fazi. Ipak, ugledni mediji iz Francuske i Evrope najavljuju da će gotovo sigurno biti postignut dogovor i da će Leo još dvije godine ostati član pariškog velikana.

Messijev aktuelni ugovor važi do ljeta ove godine. Spominjala se mogućnost njegovog povratka u Barcelonu, no ta mogućnost je odbačena jer katalonski klub nema finansijske mogućnosti da ga vrati.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Argentinac ove sezone u dres PSG-a igra zaista odlično. U 24 odigrane utakmice ostvario je učinak od 15 golova i 14 asistencija.

Jerome Rothen je s druge strane dres pariškog kluba nosio od 2004. do 2010. godine. Odigrao je 180 utakmica i postigao je 13 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi