City pred ambisom, šta će uraditi Guardiola: Jedna ekipa i više reprezentacija

Mogli bi dobiti žestoku kaznu i naravno sve bi se promijenilo

City pred ambisom, šta će uraditi Guardiola: Jedna ekipa i više reprezentacija

S. Mlaćo
Manchester City bi mogao biti žestoko kažnjen zbog zbog kršenja pravila vezana za finansijski fair play. O tome se već danima priča, čelnici Premiershipa utvrdili da su na Etihadu prekršena mnoga pravila, a njihova istraga trajala je čak četiri godine i sada u Manchester Cityju strepe od kazne.

Pojavila se informacija i da je tadašnji trener Manchester Cityja, Roberto Mancini, dio svoje plate dobijao sa drugog mjesta, dok je dio uplaćivan sa računa njegovog kluba.

Ovo pitanje je novinar na press konferenciji postavio Guardioli, te ga je pitao da li je i on nekada primio neku uplatu sa drugog računa. A, bolje je bilo da to nije uradio.

"Da li znate šta me pitate. Da li sam primao novac sa druge strane. Danas? Iskreno, da li ja zaslužujem da me pitaš takvo nešto? O moj Bože", ljutito je odgovorio Pep Guardiola.

Guardola je na mukama, Cityju već ove sezone prijeti izbacivanje iz lige.

U slučaju da bude izbačen svi rezlutati Cityja u ovoj sezoni će biti izbrisani. Nešto slično se desilo u sezoni 2021/21 sa ekipom Dover Athletica.

Oglasi

Dover Athletic se takmičio u Nacionalnoj ligi, odnosno u petom rangu engleskog fudbala kada je istupio iz takmičenja te su sve ostale ekipe umjesto 43 zvanično odigrale 42 utakmice.

Ukoliko se to desi i Manchester Cityju, sedam ekipa iz Premiershipa koje su osvojili bodove protiv Građana bi bili poništeni rezultati.

U isto vrijeme špekuliše se da bi Guardiola mogao i napustiti City, a Mirror je objavio koje su njegove moguće destinacije. Navode da je u budućnosti najbliži reprezentaciji Brazila ili Argentine,  Nizozemske...

Kada su klubovi u pitanju na prvom mjestu je PSG. Čelnici Parižana željeli su ranije da dovedu Guardiolu, no planovi su se promijenili.

Guardiola je ranije kazao da je pričao sa čenicima kluba ranije nakon jedne kazne klubu i kazao da će napustiti klub prvi dan ukoliko sazna da su ga lagali.

Istakao je da su mu tada kazali da ništa nisu krivi i da im je vjerovao.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi