Tužilaštvo u Parizu zbog malverzacija pokrenulo istragu protiv Nassera Al Khelaifia i PSG-a

Samo dan nakon što se nešto slično desilo Manchester Cityju

Tužilaštvo u Parizu zbog malverzacija pokrenulo istragu protiv Nassera Al Khelaifia i PSG-a

E. Oštraković

Nakon što se prije nekoliko sedmica u velikim problemima našao Juventus kojem su oduzeti bodovi zbog raznih malverzacija, taj "trend" se nastavlja i u drugim državama.

Prvo je jučer potvrđeno da je Manchester City u velikim problemima, te da bi se mogao suočiti sa ogromnom kaznom kao što je oduzimanje bodova ili čak izbacivanje iz lige.

Svoje probleme danas je saznao i Paris Saint-Germain. Naime, tužilaštvo u Parizu pokrenulo je istragu protiv PSG-ovog predsjednika Nassera Al-Khelaifija, ali i francuskog kluba.

Razlog je, kako navode francuski mediji, prikriveno poslovanje, te se sada još jedan bogati klub iznenada našao u problemima.

Bivši savjetnik PSG-ovog predsjednika, Hicham Bouajil, napravio je vleiku pomutnju jer je prijavio svoj nekadašnji klub krajem prošle godine.

Oglasi

On je tada otkrio da je isplaćivan preko teniske akademije Smash koja je smještena u Dohi i nema nikakve veze sa Bouajilom.

Kako on kaže, nikada nije igrao tenis, ali to nije spriječilo PSG da 2015. godine sa njim potpiše ugovor na neodređeno vrijeme na mjestu teniskog trenera.

Slične stvari dešavale su se navodno i u Manchester Cityju gdje je Roberto Mancini primao 1.6 miliona eura kroz platu bez poreza, ali tu nije bio kraj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je primao i 1.9 miliona eura kao savjetnik kluba Al-Jazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te je jasno šta su radili čelnici ovog kluba.

Očito je da je njihovim putem krenup i PSG, a zanimljivo je da su iz francuskog kluba izjavili da Bouajil nikada nije bio zaposlen u PSG-u ili beIN-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi