Sinoć su svi čekali susret Messija i Laporte, a predsjednik Barcelone otkrio šta se desilo

Na ceremoniji Zlatne lopte

Sinoć su svi čekali susret Messija i Laporte, a predsjednik Barcelone otkrio šta se desilo

E. Čaušević

Lionel Messi je po rekordni sedmi put uspio da osvoji Zlatnu loptu.

Ceremonija dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta održana je u Parizu u organizaciji France Footballa, a Zlatnu loptu po sedmi put u karijeri osvojio je Messi iako su mnogi smatrali da će pobjednik biti Robert Lewandowski.

Messi je ove godine uspio konačno da dođe do trofeja s reprezentacijom Argentine s kojom je osvojio Copa Americu što je na kraju očito presudilo u izboru za igrača godine.

Argentinac je bio na ceremoniji sa svojom porodicom, a čak su mu roditelji doputovali u Pariz kako bi prisustvovali ovoj svečanosti.

Na ceremoniji je bio i predsjednik Barcelone, Joan Laporta, i mnogi su čekali susret njega i Messija jer se nisu rastali baš najljepše kada je Argentinac ljetos napustio katalonski klub.

Messi je nedavno u intervjuu izjavio da je bio šokiran što nije u Barci dobio novi ugovor, te da mu se nisu svidjele izjave Laporte koji je govorio da Messi nije razmišljao o tome da ostane i igra besplatno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako su svi čekali da se Laporta i Messi sretnu na kraju se to nije desilo što je potvrdio i predsjednik Barcelone.

"Sretan sam što je Leo osvojio svoju sedmu Zlatnu loptu i hvala mu što je u svom govoru spomenuo Barcelonu. Nažalost, večeras nisam imao priliku da ga pozdravim. Međutim, presretan sam i ponosan zbog njega, Alexije i Pedrija", rekao je Laporta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Naravno da nisi imao priliku jer si ispao smeće prema njemu. Ispod Messija si Joane, prihvati to.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi