PSG ispao iz Lige prvaka, a Messi "prelomio": Zna se gdje će Argentinac igrati iduće sezone?

Čini se da je donio već odluku

PSG ispao iz Lige prvaka, a Messi "prelomio": Zna se gdje će Argentinac igrati iduće sezone?

E. Čaušević

Lionelu Messiju na kraju ove sezone ističe ugovor s PSG-om i poznato je da još uvijek nije s Parižanima dogovorio nastavak saradnje zbog čega se mnogi pitaju u dresu kojeg kluba ćemo iduće sezone gledati Argentinca. No, čini se da je Messi donio veliku odluku i ima jasan stav po tom pitanju.

Messi i PSG ne pregovaraju oko novog ugovora već nekoliko mjeseci zbog čega su se pojavile mnoge špekulacije oko toga gdje će Argentinac nastaviti svoju karijeru.

Naravno, najviše se priča o tome da bi se Messi nakon dvije sezone u PSG-u mogao vratiti u Barcelonu, ali to neće biti toliko jednostavno s obzirom da je s gorkim ukusom u ustima napustio kataloncki klub.

Također, pored špekulacija oko povratka u Barcelonu u posljednje vrijeme pojavile su se i špekulacije da bi Messi mogao i put Sjedinjenih Američkih Država jer mnogi klubovi iz MLS-a bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

No, to nije sve što se njega tiče. Francuski mediji pišu o tome da Messi ima i nevjerovatno bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, te ima priliku da krene stopama Cristiana Ronalda i zaradi u finišu karijere ozbiljan novac.

Pored toga pojedini mediji objavili su čak da Messi razmišlja i o povratku u Argentinu, odnosu da ispuni dječački san i obuče dres Newell's Old Boysa, ali čini se da je to najmanje izgledna opcija za njega.

Oglasi

Jutros su mediji u Francuskoj objavili da je Messi bio razočaran i utučen jer je PSG ispao iz Lige prvaka već u osmini finala, ali da je i prije toga on donio odluku oko nastavka karijere.

Le Parisien piše da Messi ne želi da napušta Evropu još uvijek bez obzira koliko mu novca nude pojedini klubovi. Messijev cilj je da i dalje igra na najvišem nivou i da se bori za Ligu prvaka i u narednim sezonama.

Navodno, Messi je već odlučio da od Amerike, S. Arabije ili Argentine neće biti ništa, a kako stvari stoje on će najvjerovatnije produžiti ugovoro s PSG-om.

Naravno, o povratku u Barcelonu će se špekulisati uvijek, ali čini se da je Messi sada daleko od takvog scenarija. Jedino je u igri da se odigra meč u njegovu čast na stadionu Camp Nou, ali kako stvari stoje Messija ćemo i naredne sezone gledati u dresu Parižana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, treba ostaviti mogućnost da se Messi predomisli jer do ljeta ima još nekoliko mjeseci, ali to će uraditi samo ukoliko izgladi odnose s Barcelonom i taj klub omogući njegov povratak ili ako dobije neku bolju ponudu od drugog evropskog velikana.

Messi je u PSG stigao kako bi pomogao da taj klub osvoji Ligu prvaka i to je čini se glavni razlog i motiv zbog čega želi ostati na Parku prinčeva jer je svjestan da glavni cilj nije ispunio.

Top Komentari

kaliopi
Druže De nam objasni naslov, sta je “prelomio” i gdje će nastaviti karijeru, a ne “najvjerojatnije” sto ostavlja i dalje sve mogućnosti koje ubijaju naslov.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi