Statistički podatak pokazuje svu nemoć PSG-a, a samo jedan tim je gori od njih

Radi se o utakmicama Lige prvaka

Statistički podatak pokazuje svu nemoć PSG-a, a samo jedan tim je gori od njih

E. Oštraković
Teme:

Ekipa Paris Saint-Germaina ponovo je eliminisana iz Lige prvaka, a to je naravno novo veliko razočarenje za navijače ovog kluba.

Baš kao i mnogo puta ranije i ove godine su se od Lige prvaka oprostili u osmini finala, a to nije ono što su vlasnici željeli.

Tim prepun zvijezda ovaj put eliminisao je Bayern koji je sasvim zasluženo ostvario porlaz u narednu fazu takmičenja.

Jedan podatak pokazuje koliko je zapravo tim iz Pariza nemoćan kada je riječ o igranju u Ligi prvaka, a to se nimalo neće dopasti navijačima ovog kluba.

Naime, PSG je odigrao čak 137 utakmica u Ligi prvaka, a nikada nije uspio otići do samoga kraja i osvojiti trofej.

Najbliže su bili 2020. godine kada su došli do finala, ali su i tada, kao i sinoć poraženi od ekipe Bayerna, a bilo je 1:0.

Oglasi

Ipak, ono što može barem malo utješiti navijače PSG-a jeste da nisu najveći gubitnici kada je riječ o igranju u Ligi prvaka.

Prvo mjesto u tome drži tim iz Londona, Arsenal, koji je odigrao čak 177 utakmica u ovom takmičenju i nikada nisu bili pobjednici.

Arsenal je odigrao samo jedno finale u ovom takmičenju, a to se desilo sada već davne 2006. godine, a i tada su poraženi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bolja od njih bila je ekipa Barcelone koja je slavila pobjedu od 2:1. Arsenal je tada imao vodstvo od 1:0, ali je na kraju poražen.

Čini se da PSG nikad neće ni uspjeti osvojiti ovo takmičenje, jer kada sa ovako velikim brojem zvijezda to ne mogu uraditi, pitanje je kada će onda moći.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi