Kraj jedne ere: Jesmo li Messija večeras posljednji put gledali u Ligi prvaka?
Nije poznato gdje će Messi nastaviti karijeru. Otvorena je mogućnost da smo ga večeras posljednji put gledali u Ligi prvaka.

Otvorena je mogućnost

Kraj jedne ere: Jesmo li Messija večeras posljednji put gledali u Ligi prvaka?

E. Ganibegović

Uz Cristiana Ronalda, Lionel Messi je apsolutna ikona Lige prvaka. Dva su to igrača koja su obilježila jednu fudbalsku eru i ovo takmičenje, a sada je otvorena mogućnost da više niti jednog ne gledamo u Ligi prvaka.

Nakon što je Cristiano Ronaldo prešao u Al-Nassr izjavio je da je njegov posao u Evropi završen i ako mu je vjerovati na riječ, one je svoje u Ligi prvaka odigrao.

Poslije večerašnje utakmice Bayerna i PSG-a i ispadanja francuskog prvaka, postavlja se pitanje da li ćemo Messija više ikada gledati u ovom takmičenju.

Kada je Messi 2021. godine stigao u PSG, plan je svakako bio da se s njim osvoji Liga prvaka. Međutim, po drugi put u nizu Messi u dresu Parižana takmičenje u Ligi prvaka okončava u osmini finala.

Prošle sezone je koban po PSG bio Real Madrid i Karim Benzema, a ove sezone je to s ukupnih 3:0 bio minhenski Bayern.

Lionelu Messiju ugovor s PSG-om ističe na kraju ove sezone, te nije poznato gdje će Argentinac produžiti karijeru. Za sada sve ide ka tome da će napustiti Pariz.

Kada je Messi u pitanju, otkada je otišao iz Barcelone govori se i o njegovom eventualnom povratku u Kataloniju, no ni ta opcija trenutno nije toliko izgledna.

Za njegove usluge interesuju se klubovi iz MLS lige, najviše Beckhamov Inter Miami, te s bliskog istoka, odnosno tamo je najzagrijaniji Al-Hilal iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na ljeto će Lionel Messi postati slobodan igrač i bit će slobodan u izboru nove sredine. Vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti i hoće li ona značiti kraj igranja u Ligi prvaka.

Messi je ovo takmičenje do sada osvajao četiri puta i sva četiri s Barcelonom - 2006., 2009., 2011. i 2015. godine. Lionel Messi je to sada na 164 nastupa u Ligi prvaka postigao 129 golova i upisao 40 asistencija. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Imali smo i sta vidjet, vrhunsku utakmicu odigro.
1 1
Arnel925
Siguran sam da nismo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi