Nakon 15 godina Messi bez gola u jednoj sezoni protiv madridskih timova

I to se dogodilo

Nakon 15 godina Messi bez gola u jednoj sezoni protiv madridskih timova

Edmir Škorić

Lionel Messi je 15 godina unazad postizao barem po gol u duelima s madridskim klubovima, ali ove sezone - ništa.

Barcelona ove sezone nije ni sjena od kluba koji je ranije harao Španijom. Nakon nule na Camp Nouu protiv Atletica, sve je izvjesnije da će titula put Madrida, samo još nije poznato hoće li je osvojiti nogometaši Atletica ili Reala.

Jedna od posljednjih šansi za Barcelonu bila je jučerašnja utakmica s Atleticom, ali su mreže mirovale, a stigao je i podatak da Messi po prvi put nakon 15 godina nije uspio u jednoj sezoni postići barem jedan gol protiv rivala iz Madrida.

U četiri meča ove sezone Argentinac je bez gola, što zaista nije niko očekivao. Barca je u Madridu poražena od Atletica s 1:0. a jučer je bilo dakle 0:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče duela s Realom, Katalonci su izgubili s 3:1 i 2:1. Gol u prvom meču dao je Ansu Fati, a u durgom Mingueza.

Atletico je bez pobjede u Barceloni u La Ligi od 2007. godine, a u tom periodu je upisao četiri remija i 10 poraza. Međutim, jučer je momčad Diega Simeonea ozbiljno prijetila da dođe do pobjede. Prije odlaska na odmor, čak šest udaraca ka golu Ter Stegena, a tokom sezone nijedna ekipa to nije uspjela protiv Barcelone u svim takmičenjima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Ne mogu da vjerujem, pa kako to da se desi vanzemaljcu.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi