Atletico "preživio" Camp Nou i primakao se tituli

La Liga

Atletico "preživio" Camp Nou i primakao se tituli

E. Škorić

Barcelona i Atletico su na Camp Nou stadionu odigrali veliki derbi u 35. kolu španske La Lige, a završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Ušli smo u završnicu sezone i ovo je bila jedna od ključnih utakmica u borbi za titulu. Barcelona je imala priliku da zausavi Atletico, no Madriđani su osvojili veliki bod.

Jorgandžije će u protekla tri kola ući sa 77 bodova, Barca ima 75, Real Madrid 74 i utakmicu manje, pošto sutra dočekuje Sevillu.

Bolje je meč otvorio Atletico, a u 20. minuti gostujući tim imao je veliku priliku. Hermoso je ubacio za Correu, izgledalo je kao da će lopta u gol, ali Lenglet je uklizao i spasio Barcelonu.

U 34. minuti Ter Stegen spašava Katalonce nakon što je Llorente dobro šutirao. Samo tri minute kasnije Ter Stegen u dva navrata brani i spašava svoj tim. Prvo Carrascov udarac, zatim i Luisa Suareza. Do kraja prvog dijela vidjeli smo i šansu za domaći sastav. Oblak je sjajno intervneisao nakon prodora Messija i udarca.

I dok je Atletico izgledao opasnije u prvom dijelu, Barcelona je u drugom djelovala malo rasterećenije i opasnije. Na početku drugog dijela Lenglet glavom puca preko gola na ubačaj Messija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mogli su domaći povesti u 62. minuti, kada je Alba centriao, a Moriba pucao, no Hermoso je izblokirao. Imao je Messi jedan dobar pokušaj iz slobodnjaka, ali je Oblak intervenisao.

Do kraja utakmice ostalo je 0:0, Atletico je sretniji, no pitanje prvaka nije riješeno.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
O cemu ovaj novinar pise??? Real ako uzme sve do kraja prvi su
22 3
Skopidoo
Atleticu opet treba kiks reala,o cemu pisete vi?
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi