City šalje ponudu za Messija: Sramotno mala cifra, s obzirom na današnje cijene na tržištu

Ipak, okolnosti su takve

City šalje ponudu za Messija: Sramotno mala cifra, s obzirom na današnje cijene na tržištu

E. Škorić

Lionel Messi bio je ovog ljeta jako blizu odlaska iz Barcelone i Manchester City je bio prvi favorit za njegovo dovođenje.

Smatra se da je Messi bio postigao lični dogovor sa Pepom Guardiolom i Cityjem i da bi zaista prešao da na kraju nije shvatio da nema klauzule prema kojoj može da napusti Barcelonu svakog ljeta ako to poželi.

Stoga je Messi bio primoran ostati u Barceloni, ali kako njegov ugovor ističe narednog ljeta, vjeruje se da mu je ovo posljednja sezona u Kataloniji i da će na kraju sezone krenuti put Engleske.

A mediji u Engleskoj tvrde da je Manchester City spremio ponudu 'tešku' svega 15 miliona funti za Messijev transfer u januaru. Argentinac može otići besplatno na kraju sezone, pa na Etihadu smatraju da će tih 15 miliona biti dovoljno Barceloni da pola godine prije isteka ugovora nešto i zaradi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, izuzetno mala cifra s obzirom na današnje kretanje cijena na nogometnoj pijaci, bez obzira što je Argentinac ušao u pozne godine i što možda nije ono što je bio prije nekoliko sezona.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
A i ne vrijedi više, sumnjam da bi neko za 34 godišnjaka dao 700 miliona eura, čisto napumpavanje cijene. On je odličan igrač i sve ali ide uskoro u penziju.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi