Ekspert za slobodne udarce: Messi stiže rekord Maradone

Prilika već protiv Atletico Madrida

Ekspert za slobodne udarce: Messi stiže rekord Maradone

S. Mlaćo

Lionel Messi je od sezone 2018/19 postigao čak 14 golova iz slobodnih udaraca, a 12 s penala.

Argentinac je ekspert za slobodnjake, a protiv Valencije je postigao 50. gol iz slobodnog udarca u dresu katalonskog kluba i približio se rekordu koji drži legendarni Diedo Armando Maradona.

Messi je protiv Valencije postigao 56-ti slobodnjak u karijeri, a za obaranje rekorda Maradone potrebna su mu još tri.

Priliku će imati već protiv Atletico Madrida, kluba kojem je 2008. godine postigao svoj prvi gol iz slobodnog udarca.

Lionel Messi je za mnoge ljubitelje fudbala jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a njegova magija u Barceloni počela je prije tačno 16 godina.

Barcelona je 1. maja 2005. godine na svom terenu igrala protiv Albacetea utakmicu 34. kola španske La Lige Katalonski klub je te sezone nakon šest godina ponovo uspio da osvoji La Ligu, a glavna zvijezda bio je Ronaldinho.

Oglasi

Ronaldinho je tada bio na vrhuncu svoje karijere i bilo je nevjerovatno kakve partije je pružao u dresu Barcelone. Međutim, mnogi tada nisu ni slutili da će meč protiv Albacetea biti početak nove nevjerovatne ere u fudbalu koja i danas još uvijek traje.

Messi je za prvi tim Barcelone u La Ligi debitovao ranije te sezone protiv Espanyola i Frank Rijkaard mu je pružio određenu minutažu u toj sezoni jer je shvatio o kakvom talentu se radi.

Barcelona je te sezone uspjela da dođe do titule prvaka Španije, a kraj sezone nije mogao biti bolji. Na utakmici protiv Albacetea Messi je u igru ušao u drugom poluvremenu kada je izašao Samuel Eto'o, te je u sudijskoj nadoknadi zabio svoj prvi gol u dresu Barcelone.

Međutim, ovaj pogodak budi posebnu nostalgiju kod navijača Barcelone. Za Ronaldinha mnogi kažu da je bio "mentor" Messija dok su igrali zajedno, a upravo mu je brazilski čarobnjak asistirao za prvi gol i vidjelo se koliko je to obojici značilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi se tog dana tek predstavio fudbalskom svijetu, ali je svojim golom odmah pokazao o kakvom genijalcu se radi.

Iako je imao svega 17 godina način na koji je postigao ovaj pogodak pokazao je da je ovaj mladić zaista nešto posebno. Iako su svi znali da se radi o velikom potencijalu niko sigurno nije ni slutio šta će Messi uspjeti da uradi u svijetu fudbala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radnicki
Novinaru, ja bih volio da Messi obori rekord po broju slobodnjaka vise nego ti, ali za to mu je potrebno jos 27 golova. Inace za tvoju info broj 1 je Juninho sa 77 golova...zar je tesko provjeriti nesto prije nego sto napisete nesto...bas ste neodgovorni, nigdje profesionalnosti...
0 0
Ecosport
Jedan je Bog na nebu, a jedan D10S na zemlji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi