Malo mu je PSG! Al-Khelaiffi kupuje jedan od najboljih klubova Premiershipa!

Nevjerovatna vijest stiže iz Engleske

Malo mu je PSG! Al-Khelaiffi kupuje jedan od najboljih klubova Premiershipa!

Admin Čaušević

Nasser Al-Khelaifi je na putu da postane vlasnik još jednog od najpopularnijih klubova na svijetu. Bogati Kataranin je u PSG-u stvorio fantastičan tim, ali tu se nema namjeru zaustaviti.

Al-Khelaifi je jesanas najavio mogućnost prodaje PSG-a, tačnije određeno dijela dionica što je pokrenulo glasine oko mogućeg odlaska iz Pariza.

Glasine su se smirile tokom Svjetskog prvenstva, ali je ubrzo i sam Al-Khelaifi poručio da nema namjeru prodavati PSG.

I dok od prodaje pariških Prinčeva nema ništa, vijesti iz Engleske govore da bi Katarani, tačnije fond QSI mogli kupiti jedan od najboljih engleskih klubova.

Ako je vjerovati vijestima sa Ostrva Al-Khelaiffi je već održao prvi sastanak sa predsjednikom Tottenhama, Danielom Levyjem.

Cilj QSI fonda je da u 2023. godini obavi razne investicije, a jedna je i moguća kupovina Tottenhma, o čemu se pričalo sa Levyijem.

Oglasi

Ovaj fond već ima 23% vlasničkog udjela u portugalskom klubu Braga. Cilj je u ovoj godini kupiti i jedan klub u Južnoj Americi.

Grupacija City predvođena Mansour bin Zayedom iz UAE-a je već uspostavila lanac klubova na čelu sa Manchester Cityjem, a očigledno da slične namjere imaju i bogati Katarani.

Tottenham je već sada jedan od moćnijih klubova u Premiershipu, ali generalni dojam je da ne troše novac na pravi način pošto važniji trofej nisu osvojili već decenijama.

Al Khelaifi je u PSG-u pokazao da itekako dobro poznaje fudbal, na jednom mjestu je uspio okupiti igrače poput Lea Messija, Sergija Ramosa, Kyliana Mbappea i Neymara.

QSI fond je pariški klub kupio 2011. godine. U međuvremenu ga je doveu u sami vrh evropskog fudbala. Jedino što nedostaje je trofej Lige prvaka.

Top Komentari

Mele
On je predsjednik kluba, vodi sve poslove sa sportskim direktorom , ali vlasnik kluba NIJE. haloooo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi