Spektakl nad spektaklom: Ronaldo debituje protiv Messija!
Al-Nassr i PSG igraju prijateljsku utakmicu.

Velika je šansa

Spektakl nad spektaklom: Ronaldo debituje protiv Messija!

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo iznenadio je mnoge kada je odlučio da ode u Saudijsku Arabiju. Nije sve najbolje krenulo po njega jer nije mogao da debituje kada je planirao, no sada bi navijači u ovoj zemlji mogli gledati pravi spektakl kada je njegov debi u pitanju.

Dana 22. novembra 2022. godine potvrđeno je da se razilaze Cristiano Ronaldo i Manchester United.

Portugalac je na Mundijalu u Kataru bio jedini fudbaler bez kluba, a nakon niza pregovora s dosta klubova odlučio se na odlazak u Al-Nassr.

Potpisao je najbogatiji ugovor u historiji fudbala, te će tako u smiraj karijere dodatno podebljati stanje na svom bankovnom računu.

Osim toga, itekako je već popularizivao fudbal u Saudijskoj Arabiji, ali i sam klub u koji je došao koji je preko noći postao svjetski poznat.

Saudijska Arabija je ovih dana centar fudbalskog svijeta. Glavni grad ove zemlje, Rijjad, prvo treba da ugosti španski Superkup, a onda i jedan klasik od prijateljske utakmice.

Oglasi

Naime, kao što znamo, Ronaldo nije mogao da debituje za Al-Nassr jer mora da odradi dvije utakmice suspenzije koje je zaradio, a nije odslužio u Engleskoj kao član Manchester Uniteda.

Stoga Portugalac još čeka na svoj debi, a kako sada stvari stoje debitovat će u duelu protiv čovjeka koji mu je godinama bio rival i s kojim je obilježio jednu fudbalsku eru, Lionela Messija.

U Rijjadu će 19. januara biti odigrana prijateljska utakmica između Al-Nassra i PSG-a i svi očekuju da se upravo Ronaldo i Messi nađu još jednom na suprotnim stranama.

Do sada su se Messi i Ronaldo u svim takmičenjima sastajali 36 puta. Messi je postigao 22 gola uz 12 asistencija na tim mečevima, dok je Ronaldo strijelac bio 21 put uz samo jednu asistenciju.

Jasno je da će njihov 37. duel ponuditi novi spektakl i uživanje, te da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. 

Top Komentari

tarchi
Posrat će se Messi ovom ego manijaku na debi u Al sam se Nasro.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi