PSG prodao preko milion Messijevih dresova

Nestvarne cifre

PSG prodao preko milion Messijevih dresova

Midhat Šljivak

Francuski PSG napravio je nevjerovatan potez dovođenjem Lionela Messija.

Velikan iz Pariza bio je veoma brz u pregovorima sa Messijem i odmah je dogovorio njegov dolazak u PSG nakon što je objavljeno da Barcelone nema mogućnost da ga zadrži.

Dolazak Messija izazvao je pravi haos u svijetu fudbala. Sa marketinške strane to je odličan posao za PSG, a o tome svjedoče nestvarne brojke u prodaji dresova.

Redovi pred fan shopovima PSG-a su ogromni. Svi žele dres sa brojem 30, a dosad je primjerak dresa širom svijeta kupilo više od milion ljudi.

Ovako nešto se nikada nije vidjelo i Leo je porušio sve moguće rekorde.

Sa druge strane u njegovom bivšem klubu Barceloni prodaja artikala i dresova u fan shopovima je doživjela pad za nevjerovatnih 80 procenata i to je istinski dokaz koliko je Lionel Messi bio bitan za ovaj klub u svim segmentima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interes za PSG širom svijeta značajno je porastao. Klub je dobio veliki broj novih pratilaca na društvenim mrežama, a svemu je naravno uzrok Messi.

Vjerovatno se ni oni sami nisu nadali ovakvoj eskploziji po dolasku argentinske zvijezde u klub, a njegov angažman će im se očigledno dobro isplatiti.

Top Komentari

BordoBijeli
Hahahahaha neko kaze puno 40 mil eura godisnje.Mislim,da se ne lazemo jest puno.Ali pazite,nek je dres 80 eura(nije sigurno manje)80x1.000.000=80.000.000 eura.Znaci ljudi vec zaradili za njegovu godisnju i ostalo im jos 40 mil.A to je tek pocetak,prodat ce sigurno jos vise dresova.Tako to ozbiljni klubovi planiraju i prave profit.Zato i imaju tu mogucnost da dovode igrace sa 34 godine i placaju 40 mil eura godisnje.A ko misli da nece osvojiti LP ove godine zestoko se vara
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi