Lionel Messi najbolji, Miralem Pjanić ispred Mohameda Salaha

IFFHS birao najbolje organizatore igre na svijetu u 2019. godini

Lionel Messi najbolji, Miralem Pjanić ispred Mohameda Salaha

E. Škorić

Međunarodni institut nogometne historije i statistike (IFFHS) dodijelio je Lionelu Messiju nagradu za najboljeg playmakera/organizatora na svijetu.

I dok Messi čeka da bude krunisan potpunim kraljom i da osvoji šestu titulu Zlatne lopte (izbor je u ponedjeljka, op.a), Argentinac je dobio još jedno priznanje.

IFFHS ga je proglasio najboljim playmakerom 2019. godine sa 299 bodova, a iza sebe je ostavio ofanzivca Manchester Cityja Kevina de Bruynea, koji je imao samo 85 bodova, što dovoljno govori o dominaciji Barcelonine desetke u ovoj konkurenciji.

Treće mjesto je s 55 bodova zauzeo Eden Hazard iz Real Madrida, a četvrto Brazilac Liverpoola Roberto Firmino, pa slijede Bernard Silva (Manchester City), Dušan Tadić (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Christian Eriksen (Tottenham), Antoine Griezmann (Barcelona) i Georgino Wijnaldum (Liverpool).

Realov veznjak Luka Modrić je završio na 11. mjestu, a bh. reprezentativac Miralem Pjanić (Juventus) na 12. sa 11 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da je Pjanić ostavio iza sebe Mohamead Salaha, Riyada Mahreza, Paula Pogbu... Mada, nije jasno otkud neki igrači uopšte u konkurenciji "playmakeri", s obzirom na pozicije na kojim igraju u svojim klubovima.

Top Komentari

Laso
Uredu je za Messija, ali za neke igrače sa ovog spiska mi nije jasno... Firmino treći najbolji ORGANIZATOR IGRE???? Ima li neka statistika ili pravila po kojima se ovo odredjivalo???
4 0
Manijak87
GRANDE LEO!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi