Messi večeras uradio ono što niko prije njega nije uspio u Ligi prvaka

Našao svoju 34. "žrtvu"

Messi večeras uradio ono što niko prije njega nije uspio u Ligi prvaka

Endin Čaušević

Barcelona trenutno igra pred svojim navijačima protiv  Borussije Dortmund meč petog kola grupne faze Lige prvaka.

Katalonski klub nakon prvog poluvremena vodi sa 2:0 iako je Dortmund dosta bolje ušao u meč. Barcelona je povela u 29. minuti kada je Messi sjajno uposlio Suareza koji je pogodio za 1:0.

Samo četiri minute kasnije na semaforu je bilo 2:0. Ovaj put Suarez je asistirao, a mrežu Dormunda zatresao je Lionel Messi koji večeras igra 700. utakmicu u dresu Barcelone.

Messi je postavio i nevjerovatan rekord jer je Dortmund čak 34. klub kojem je Argentinac uspio zabiti gol u Ligi prvaka. Prije njega to niko nije uspio uraditi u historiji ovog takmičenja jer je Messi do večeras dijelio prvo mjesto s Raulom i Cristianom Ronaldom koji su tresli mreže 33 različita kluba u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Uz gol 2 asistencije, Mesi je nezaustavljiv, ali je zanimljivo da čovjek ruši rekorde i pored toga što nije klasični sebičnjak već drugima dijeli lopte kao rukom (u oba slučaja i kod Suarezovog i kod Grizmanovog gola sve su dobili na tacni, ostalo im je samo da loptu plasiraju u gol). Legenda. Ronaldo je definitvno drugi u odnosu na Mesija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi