Lionel Messi je žrtva mučke namještaljke PSG-a
Francuski prvak PSG je namjestio igru argentinskom čarobnjaku kako bi ga suspendovali (Foto: EPA)

Odbio ih je, pa su mu se osvetili

Lionel Messi je žrtva mučke namještaljke PSG-a

M. Šljivak

Lionel Messi (35) suspendovan je od strane PSG-a zbog puta u Saudijsku Arabiju i avantura argentinskog čarobnjaka u Parizu okončana je na poprilično neslavan način. PSG se prema jednom od najboljih fudbalera svijeta ponio izuzetno amaterski i uspjeli su ga se riješiti prije okončanja sezone.

Lionel Messi dobio je suspenziju od PSG-a i izvjesno je da argentinski čarobnjak više neće obući dres francuskog kluba. Razlog suspenzije je put u Saudijsku Arabiju zbog kojih je propustio treninge u ponedjeljak.

Messijev put u Saudijsku Arabiju koštao ga je suspenzije u PSG-u. Ipak, prema informacijama koje stižu Argentinac nije ni znao za promjenu planova trenera Christophea Galtiera i već je bio u avionu kada je saznao da ponedjeljak nije bio slobodan za igrače.

"Leo Messi je dobio dva-tri slobodna dana nakon utakmice i obavijestio je PSG o putu u Saudijsku Arabiju koji je bio zakazan za ponedjeljak ujutro. PSG je iznenada promijenio planove i zakazani su treninzi za ponedjeljak, a Leo je već bio u avionu", piše ugledni Fabrizio Romano.

Mnogi su uvjereni da je klub ovo namjerno učinio kako bi pokazali Argentincu da niko od kluba nije veći i da je on za njih samo jedan igrač u nizu. Napravili su mu klasičnu namještaljku i osvetili su mu se zbog činjenice da je odbio njihovu ponudu za nastavak saradnje.

Ova suspenzija definitivan je kraj za Messija u Parizu. Vrlo je moguće da on više neće igrati za pariški klub, a nema nikakve šanse da ga naredne sezone gledamo u PSG-u.

Oglasi

Dosta se po evropskim medijima spominje njegov povratak u Barcelonu, ali navodno je ponovo u igri transfer u Saudijsku Arabiju, gdje ga navodno čeka najveći ugovor u historiji sporta od 400 miliona eura po sezoni.

Lionel Messi je ove sezone u 37 odigranih utakmica ostvario učinak od 20 golova i 19 asistencija u dresu francuskog šampiona. Ukupno je od dolaska u klub nastupio u 71 utakmici uz učinak od 31 pogotka i 34 asistencije.

Messi je osvajač ovosezonske Zlatne lopte?

Karim Benzema (35) proglašen je prošle godine za najboljeg fudbalera svijeta po izboru France Footballa. Benzema je nagradu za najboljeg igrača u sezoni dobio ispred Sadija Manea i Kevina De Bruynea, no prema trenutnom stanju na listama favorita Francuz neće odbraniti naslov već će nagradu dobiti Lionel Messi.

Karim Benzema vrlo vjerovatno neće odbraniti naslov najboljeg fudbalera svijeta. Zlatna lopta fenomenalnom napadaču Real Madrida uručena je prošle godine i po prvi put ju je France Football dodijelio za najboljeg igrača u jednoj sezoni, a ne u kalendarskoj godini.

U ovoj sezoni nagrada vjerovatno ide u ruke Lionelu Messiju. Iako je dosta onih koji se neće pomiriti s ovakvom odlukom, Leo je prema svim listama glavni favorit za nagradu, a razlog je sasvim jednostavan.

Messi je s reprezentacijom Argentine osvojio titulu prvaka svijeta. Ovaj uspjeh se računa kao dio sezonskih uspjeha igrača, pa je Argentinac trenutno vodeći na listi za osvajanje Zlatne lopte za sezonu 2022/2023.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

1. Lionel Messi PSG
2. Erling Haaland Manchester City
3. Kylian Mbappe PSG
4. Vinicius Junior Real Madrid
5. Karim Benzema Real Madrid
6. Victor Osimhen Napoli
7. Kivcha Kvaratshkelia Napoli
8. Kevin de Bruyne Manchester City
9. Marcus Rashford Manchester United
10. Robert Lewandowski Barcelona

S PSG-om Messi nije uzeo ništa osim titule prvaka Francuske koju ne bi trebali izgubiti, ali titula na Mundijalu mnogo je vrjednija od svega drugog i sjajni fudbaler će vjerovatno po osmi put uzeti nagradu za najboljeg na svijetu po izboru France Footballa.

Posljednju od sedam nagrada France Footballa Messi je osvojio 2021. godine, a trenutno drži titulu najboljeg na svijetu po izboru Svjetske fudbalske federacije. Nagradu The Best za prošlu godinu donijela mu je upravo titula s reprezentacijom Argentine u Kataru.

Promo

Top Komentari

nakopitam
Vodite ga u cevljanovice, mozda ga tamo neko kupi. Hahaahaha
1 2
nakopitam
Hahahahahaahahhahahahahaha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi