PSG se zvanično oprostio od Lionela Messija!
Lionel Messi odbio je ponudu o nastavku saradnje s PSG-om i nakon dvije godine napušta Pariz (Foto: EPA)

Potvrđen odlazak

PSG se zvanično oprostio od Lionela Messija! · Zvanično

M. Šljivak

Francuski prvak PSG danas se zvanično oprostio od Lionela Messija. Argentinski čarobnjak nakon dvije sezone napušta pariški klub što je sada i službeno potvrđeno.

Lionel Messi nakon dvije sezone napušta PSG. Argentinac će uskoro saopštiti odluku gdje nastavlja karijeru, a Parižani su ga ispratili toplim riječima.

"Nakon dvije sezone u PSG-u avantura Lea Messija i kluba privodi se kraju. Klub svim srcem Leu želi još mnogo uspjeha u nastavku karijere", poruka je PSG-a uz dodatak:

"Paris Saint-Germain se iznimno zahvaljuje sedmostrukom osvajaču Zlatne lopte, osvajaču Lige prvaka i dvostrukom prvaku Francuske što je nosio crveno-plave boje", piše u oproštaju francuskog prvaka.

Messi se također oglasio i zahvalio je PSG-u za sve što su učinili za njega u prethodne dvije godine.

Oglasi

"Hvala klubu, gradu Parizu i njegovim stanovnicima za ove dvije godine. Želim im sve najbolje u budućnosti", poruka je Lionela Messija.

Messi će posljednje minute u dresu PSG-a odraditi u večerašnjem meču protiv Clermonta i ostaje nam da vidimo kako će ga ispratiti vatreni navijači kluba s kojima nije imao lijepe odnose.

Ove sezone Messi je odigrao 40 utakmica za PSG. Ima učinak od 21 golova i 20 asistencija, dok je ukupno nastupio u 74 susreta uz 32 gola i 35 asistencija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odavno se već špekuliše o tome gdje Messi ide nakon Pariza. Na njegovom stolu je nestvarna ponuda iz Saudijske Arabije vrijedna oko milijardu eura, te ponuda Inter Miamija i Barcelone.

Srce kaže Barca, ali ponuda iz Saudijske Arabije nešto je što se ne može tek tako odbiti i vidjet ćemo šta će odlučiti najbolji fudbaler svijeta.

Top Komentari

komentator1
Kepec bez kluba hahahahahahahahha
2 2
Madridista
Da se hoće vratiti u barcu. Da igra u tandemu sa mlađahnim lewom. Mada ne vjerujem. Nema više miliona i plaćanja sudija ko nekad :-(
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi