Dva su razloga zbog kojih je Sergio Ramos odbio PSG

Napustit će klub

Dva su razloga zbog kojih je Sergio Ramos odbio PSG

E. Ganibegović

Sergio Ramos će na ljeto potražiti novi klub. Od jučer je poznato kako neće produžiti ugovor, a sada su poznata i dva razloga.

Nakon što je ozvaničeno da će PSG napustiti Lionel Messi, jučer je ozvaničen i rastanak pariskog kluba sa Sergijom Ramosom.

Prvo je Fabrizio Romano objavio ovu informaciju, a zatim je to potvrdio i sam defanzivac.

"Sutra ću reći zbogom još jednoj stranici svog života, a to je zbogo PSG", rekao je Ramos.

"Htjeli bismo da pokažemo veliku zahvalnost Ramosu za dvije godine koje je proveo s nama. Sergio je pravi lider i njegov timski duh i profesionalizam u kombinaciji s iskustvom na najvišem nivou čine ga pravom fudbalskom legendom. Bila je čast da ga imamo u Parizu. Svi u klubu žele mu sve najbolje", rekao je Al-Khelaifi, prvi čovjek PSG-a. 

Oglasi

Sada su poznata i dva razloga zbog kojih je legendarni španski defanzivac odbio da produži ugovor s timom iz glavnog grada Francuske.

Kako je L'Equipe otkrio, Ramos je dobio nezadovoljavajuću ponudu kada je plata u pitanju. PSG je želio značajno da smanji svoja godišnja izdavanja za plate, o čemu bivši španski reprezentativac nije želio ni da čuje.

Štaviše, PSG je najavio da će Ramos biti korišten u rotaciji, a ne kao starter. Očigledno, Španac nije bio zadovoljan ni ovim aspektom i odlučio je potražiti novi klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Večeras će se tako u utakmici protiv Clermonta u posljednjem kolu Ligue 1 od PSG-a oprostiti Sergio Ramos i Leo Messi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi