Očajni Benzema nikako da preboli što je iza Messija, objavio je i "dokaz" zašto misli da je bolji

Francuz je ostao bez prestižne nagrade

Očajni Benzema nikako da preboli što je iza Messija, objavio je i "dokaz" zašto misli da je bolji

A. Čaušević

Leo Messi je u ponedjeljak dodao još jedno vrijedno priznanje u svoj ormar sa trofejima i medaljama pošto je po drugi put u karijeri dobio nagradu The Best, odnosno proglašen je najboljim igračem po izboru FIFA-e. 

Messi je nagradu odnio ispred Kyliana Mbappea i Karima Benzeme. I dok se zvijezda PSG-a pojavila na ceremoniji, to nije bio slučaj sa Benzemom.

Argentinac koji intersantno nije ni bio ni među 30 kandidata za Zlatnu loptu je ipak osvojio FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača svijeta. Ključni razlog je svakako pobjeda na Svjetskom prvenstvu.

I dok su mišljenja podijeljena da li je Messi zaslužio nagradu ili ne, Benzema je jako razočaran što pokazuju i njegovi potezi na društvenim mrežama.

Benzema je ubjedljivo trijumfovao u izboru za Zlatnu loptu, dok je u izboru za nagradu The Best skupio 34 boda i završio iza leđa Mbappea(44) i Messija(52).

Čini se da se 35-godišnji napadač Reala ne miri sa činjenicom da nije proglašen pobjednikom pa je objavio i nove "dokaze" zašto zaslužuje nagradu.

Oglasi

Sa nevjerovatnom statistikom u periodu od augusta 2021. do kraja 2022. godine uz brojne individualne i timske nagrade Benzema smatra da je on taj koji je zaslužio nagradu The Best.

Lista priznanja koje je osvojio Benzema u proteklom periodu

Benzema je između ostlog osvojio Ligu nacija, Ligu prvaka, špansku La Ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, dok je bio i najbolji strijelac Lige prvaka i La Lige.

Još u ponedjeljak navečer kad je Messi dobio nagradu Benzema je odmah objavio video vozača automobila kako ostale naziva lažovima, očigledno aludirajući na ishod glasanja.

Ipak, teško da će Benzemino "kukanje" donijeti bilo kakve promjene pošto će u historiji ostati zapisano da je Messi taj koji je bio najbolji 2022. godine po izboru FIFA-e.

Interesantno da osim Benzeme i svi ostali kandidati iz Reala bojktovali ceremoniju što dovoljno govori koliko su u Realu razočarani samim epilogom izbora.

Promo

Top Komentari

nakopitam
100 puta bolji od kepeca ali je musliman pa ga mrze a kepeca guraju čifuti.
3 9
DamirS
2018 je Messi imao preko 50 golova i preko 20 asistencija. Osvojio duplu krunu u Španiji ali eto te godine je bilo SP pa je zbog toga Messi završio na 5. mjestu u izboru najboljeg fudbalera. Npr. jedan Griezmann je bio ispred njega. Tada je to svima bilo OK jer je Messi rano ispao sa SP. Sad kad je osvojio opet nekima ne valja.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi