Žele Ligu prvaka, a na zagrijavanju im vlada haos: Tužno je gledati na šta je spao evropski velikan

Daleko su od vrhunske ekipe

Žele Ligu prvaka, a na zagrijavanju im vlada haos: Tužno je gledati na šta je spao evropski velikan

Admin Čaušević

Od Lige prvaka su se oprostili u grupnoj fazi. Od šest izgubili su pet utakmica. Da su daleko od onog što žele biti pokazao je i snimak sa zagrijavanja uoči posljednjeg susreta.

Juventus je zasigurno jedan od najvećih evropskih klubova, ali od tima koji je prije nekoliko sezona žario i palio Starim kontinentom ostala je samo blijeda sjena pošto više Bianconeri nisu dominantni ni u Seriji A.

Popularna torinska Stara dama prolazi kroz jako težak period te je primorana da se osloni na mlađe snage iz vlastitih redova pošto je prijelazni rok bio poprilično loš, barem će se tako ispostaviti.

Paul Pogba je trebao biti nositelj, ali je povrijeđen i vraća se tek sljedeće godine. Za šest mjeseci u Torinu zaradit će 5 miliona eura, a da neće šutnuti ni loptu.

Isto se odnosi i na Angela Di Mariju koji stalno ima problema sa povredama ili suspenzijama, dok se sa povredom muči i štoper Bremer koji je koliko-toliko igrao konstantno.

Da je Juventus daleko do vrha te da ogromno kaska za najboljim timovima današnjice pokazala je i scena sa zagrijavanja uoči susreta Lige prvaka protiv PSG-a.

Oglasi

Zagrijavanje igrača Juventusa je izgledalo toliko haotično da je djelovalo kao da ne znaju kod koga napada te su se igrači PSG-a činili poput svemiraca pošto je sve izgledalo savršeno.

S jedne strane sudari i nesporazumi, a s druge strane perfektna igra ševe u izvedbi vrhunskih igrača poput Kyliana Mbappea, Lea Messija, Sergija Ramosa i Marca Verrattija.

Na kraju je tu utakmicu PSG dobio sa 1:2. Dojam je da je to bilo sa pola snage. Bianconeri su igrali vrlo dobro, međutim kada bi Parižani ubacili u brzinu više vrlo lako bi dolazili u gol-šansu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus će na proljeće igrati u Europa ligu, možda je to i takmičenje sada po mjeri za Bianconere ukoliko se uzme kvalitet ekipe s kojom raspolaže trener Massimilliano Allegri.

Stara dama uopšte više ne sije strah kao što je to bio slučaj ranije te je sasvim jasno da će proces povratka u elitu biti poprilično spor pošto u torinskom klubu nisu finansijski moćni kao ranije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Juve je VELIKAN, i ne zasluzuje ovakav odnos KVAZINOVINARA...sta AR567ALU, CITY-u, PSG-u znace dobri treninzi, kada NISU VELIKANI..
4 2
MaDaj
Poenta clanka je ??? Ake, Bremer, Danilo, De Sciglio, Di Maria, Iling, Kaio, McKennie, Paredes, Perters, Pogba, Vlahović .. povrijedjeni igrači… ne kontam “na šta su spali” kao da tim ima neki utjecaj na lošu sreću i veliki broj povreda hahaha
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi