Navijači nisu mogli da vjeruju kada su vidjeli ko se jučer pojavio pred Messijevim vratima

Zna se ko mu je najbolji prijatelj

Navijači nisu mogli da vjeruju kada su vidjeli ko se jučer pojavio pred Messijevim vratima

E. Čaušević

Lionel Messi se vratio kući u Rosario nakon spektakularne proslave titule prvaka svijeta koju su igrači Argentine imalu u Buenos Airesu i tu će provesti nastupajuće praznike i to u društvu svog najboljeg prijatelja koji je jučer doputovao u Argentinu.

Messi je uspio da osvoji s Argentinom Svjetsko prvenstvo u Kataru i tako dođe do jedine titule koja mu je nedostajala i prema mnogima riješi debatu oko toga ko je najbolji igrač svih vremena.

Argentinci su se u ponedjeljak vratili u Buenos Aires gdje su imali nevjerovatan doček jer se na ulicama glavnog grada Argentine okupilo čak pet miliona ljudi.

Nakon što je slavlje izmaklo kontroli igrače su helikopterom morali izvući iz te gužve, a zatim su se oni zaputili prema svojim kućama.

Messi je u srijedu stigao u Rosario gdje ga je već čekala njegova porodica koja se odmah nakon finalne utakmice na Lusail stadionu vratila u Argentinu.

On je od PSG-a dobio desetak dana odmora i tek početkom iduće godine će se priključiti francuskoj ekipi koja već iduće sedmice starta s drugim dijelom sezone, ali jasno je da Messi neće biti u konkurenciji u prvih nekoliko utakmica.

Oglasi

Messi je odlučio da će nastupajuće praznike provesti s porodicom u Rosariju, a tu mu se pridružio i najbolji prijatelj Luis Suarez koji je također jučer s porodicom doputovao u ovaj argentinski grad.

Već danima je veliki broj navijača pred Messijevom kućom i oni još uvijek slave trofej koji su Gaučosi osvojili, te su bili pozitivno iznenađeni kada su jučer vidjeli Suareza pred njegovom kućom.

Poznato je da su Messi i Suarez veliki prijatelji već godinama, a i njihove supruge se odlično slažu i čak su prije nekoliko godina u Barceloni pokrenule biznis koji još uvijek vode.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Suarez je trenutno bez kluba i trenira punom parom pred nastavak sezone, ali je sve to prekinuo kako bi posjetio svog najboljeg prijatelja i sasvim je jasno da će oni proslaviti Božić zajedno.

Urugvajac je napustio Nacional prije nešto više od mjesec dana, a očekuje se da će karijeru nastaviti vjerovatno u Sjedinjenim Američkim Državama.

Top Komentari

bk123
Ja mislio došli iz elektroprivrede da iskljuce struju zbog ne plaćanja
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi