To dožive samo rijetki: Messi debitovao za PSG, ali dobio ovacije cijelog stadiona u Reimsu

Prve minute za novi klub

To dožive samo rijetki: Messi debitovao za PSG, ali dobio ovacije cijelog stadiona u Reimsu

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a igraju trenutno u gostima protiv Reimsa.

Parižani su odlično počeli utakmicu i poveli već u 16. minuti kada je Di Maria sjajno uposlio Mbappea koji pogađa za 1:0.

Mbappe je u centru pažnje bio i u 64. minuti. Hakimi je odlično prošao po desnoj strani i uposlio Mbappea koji ponovo trese mrežu Reimsa.

No, samo minutu kasnije desilo se ono što su svi čekali već sedmicama.

Naime, Mauricio Pochettino je pozvao s klupe Lionela Messija koji je na terenu ušao umjesto Neymara i tako debitovao za PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako je PSG igrao u gostima Messi je dobio velike ovacije domaćih, ali i gostujućih navijača.

[streamable]https://streamable.com/xf5c58[/streamable]

Top Komentari

cccccc
Kako su fanovi Ronalda smiješni sa ovim komentarima što je Messi otišao u Francusku ligu, a Ronaldo pobjegao od Messija u nikad slabiju Seriu A igrati amaterske mečeve protiv Empolija, Benedeta, Verone itd, dok je Messi ostao igrati derbije u jednoj od dvije najjače lige svijeta protiv Atletica, Reala, Seville itd. A svi znamo razlog bježanja. Kad te neko ponižava skoro čitavu deceniju, osvojiš samo 2 lige, i samo 1 budeš igrač sezone za razliku od Messija koji osvoji 6 titula i 7x bude igrač sezone, i kad primaš po 4 ili 5 komada redovno od najvećeg rivala, ne ostaje ti onda ništa drugo nego pobjeći u slabiju ligu gdje Juventus nije imao nikakvu konkurenciju i koji je bio 7x prvak zaredom. Uz sve to ga je Messi zapečetio sa još jednim nastupom na Copa Americi gdje je još jednom bio najbolji igrač, strijelac i asistent. Messi je bio nekoliko puta najbolji igrač Copa Americe u konkurenciji Neymara, Suareza, Cavanija, Sancheza, Jamesa, Di Marije dok Ronaldo nije mogao biti najbolji igrač EURA ni pored Grizmanna, Mullera, Balea. Postao je jedini igrač u historiji EURA čija je ekipa osvojila EURO, a da nije proglašen za najboljeg igrača. Uspio je nemoguće. Čak su i one 2004 godine dali nagradu Zagorakisu jer je Grčka osvojila. Uz sve to Messi ga ponižava u nokaut fazi sa reprezentacijom sa 5 golova i 16 asistencija dok Ronaldo ima 3 gola i 2 asistencije. Kada je trebalo Messi mu je pokazao i dokazao ko je najbolji. Sada može da igra za svoju dušu gdje god hoće.
7 13
fudo.98
Ustat i reć' Di Maria!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi