Juventus pokušava napraviti čudo na samom kraju prelaznog roka

Žele dovesti Icardija

Juventus pokušava napraviti čudo na samom kraju prelaznog roka

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo iznenadio je čelnike Juventusa prije nekoliko dana kada je zatražio odlazak iz kluba.

Ronaldo je odradio pripreme sa Starom damom i počeo je sezonu Serije A, a onda je sve iznenadio odlukom da želi napustiti klub i vratiti se u Manchester United.

Mnogi smatraju da se Ronaldo nije najprofesionalnije ponio prema Juventusu jer je klub u samom finišu ljetnog prelaznog roka ostao bez svog najboljeg igrača, ali i strijelca.

Juventus na raspolaganju nema baš neke napadača koji mogu da nadomjeste odlazak Ronalda i mnogi su sigurni da Alvaro Morata nije kalibar napadača koji može to uraditi.

Do kraja prelaznog roka ostala su još dva dana i sigurno je da će Juventus pokušati dovesti napadača koji bi mogao zamijeniti Ronalda kada je efikasnost u pitanju.

Moise Kean je prošao ljekarske preglede i pred povratkom je u Juventus, ali čini se da on neće biti izbor za prvog napadača.

Međutim, italijanski mediji objavili su danas da je Juventus već kontaktirao PSG i da žele u samoom finišu prelaznog roka da dovedu argentinskog napadača Maura Icardija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Icardi je trenutno povrijeđen, ali to očito nije problem za Juventus. Klub iz Torina želi da iskoristi činjenicu da Icardi ima žestoku konkurenciju u PSG-u, te su mu garantovali mjesto prvog napadača ako dođe u Juventus.

Pored pojačanja u napadu Allegri želi da pojača i vezni red, a očekuje se da će klub u samom finišu dovesti Miralema Pjanića ili Axela Witsela.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Moratu ja nebi uzeo ni za rezervu a kamoli za prvog napadaca.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi