Od naredne sezone Messi će na dresu nositi natpis "GOAT"

PSG potvrdio

Od naredne sezone Messi će na dresu nositi natpis "GOAT"

Eldar Ganibegović

PSG je s GOAT-om dogovorio i potpisao sponzorski ugovor u trajanju od tri godine. 

GOAT je online platforma koja nudi tenisice, luksuznu odjeću i modne dodatke na primarnim i preprodajnim tržištima. Osnovan 2015. godine, GOAT na svojoj platformi ima 30 miliona članova i 600.000 prodavaca u 170 zemalja.

Lider francuske Ligue 1 će za vrijeme trajanja ove saradnje inkasirati 50 miliona eura, a na dresovima PSG-a pisat će GOAT, a samim tim i na dresu Lionela Messija što je izazvalo veliku pažnju.

Igrom slučaja, Messi na svojoj opremi za igranje nosit će natpis GOAT, što u svijetu sporta znači "najveći svih vremena". Ovo ime stvorilo je nekoliko dilema među ljudima tijekom posljednjih nekoliko godina, budući da su mišljenja o tome koji fudbaler najbolji ikad, podijeljena.

Messi je o ovoj temi radije zauzeo skroman stav te je izjavio da nikada nije pokušao postati najbolji koji se ikad bavio "kraljevskim sportom".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nisam to rekao, nisam razmišljao o tome i nisam se ni pokušavao uvjeriti u ovu ideju. Za mene je dovoljno biti proglašen jednim od najboljih nogometaša na svijetu. To je nešto što nikad nisam usudio se učiniti. Razmišljam ili sanjam, ali... ne znam kako to reći da ne shvate krivo", rekao je Messi i dodao:

"Nije zato što me ovaj aspekt ne zanima, nego mu, da tako kažem, ne pridajem veliku važnost. Za mene to ništa ne mijenja jesam li najbolji ili ne. I nikad nisam pokušao biti", rekao je Messi za footmercato.

Top Komentari

Pixi2021
Covjek uzeo silne pare za dva postignuta gola u sezoni... bas je GOAT hahah
3 1
Sars33
GOAT koji u farmerskoj ligi ima 3 gola...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi