PSG odlučio: Spreman ogroman iznos -  ovo će biti Mbappeova zamjena u Parizu!

Čini se da Mbappe definitivno odlazi

PSG odlučio: Spreman ogroman iznos - ovo će biti Mbappeova zamjena u Parizu!

Eldar Ganibegović

Kako se ljeto bliži i Kylian Mbappe ne potpisuje produžetak saradnje s PSG-om, sjajni francuski fudbaler sve je bliže prelasku u Real Madrid. 

Iako u PSG-u čine se da zadrže 23-godišnjaka, ipak ne sjede skrštenih ruku ni kada je u pitanju dovođenje njegove zamjene. Prema inostranim medijima, očito ju je i pronašao.

Radi se o 22-godišnjem Darwinu Nunezu, urugvajskom napadaču koji ima odličnu sezonu u Benfici. Južnoamerikanac je ove sezone postigao čak 32 gola, a sa svojim timom stigao je i do četvrtfinala Lige prvaka gdje ih je zaustavio Liverpool s ukupnih 6:4.

Novinari The Athletica, koje citira Mundo Deportivo, tvrde da je PSG spreman platiti između 60 i 70 miliona eura u zamjenu za transfer Nuneza iz Benfice. Jedini problem s liderom Ligue 1 je što ima veliku konkurenciju.

Odlične ovosezonske izvedbe Darwina Nuneza cijene i Barcelona i Manchester United, koji su također zainteresovani za potpis Urugvajca. Ipak, United sigurno nije tako privlačan ako ne izbori Ligu prvaka, dok je glavni cilj Barcelone dovođenje Roberta Lewandowskog. 

Nuneza je hvalio i Jurgen Klopp, trener Liverpoola, s obzirom na to da su bili na suprotnim stranama u Ligi prvaka. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Vidio sam Darwina Nuneza ispred sebe, u duelu koji je imao s Ibrahimom Konateom. Dobar je dečko. Uspio je zabiti protiv nas, bio je miran pred golom. Dobar je, jako dobar. Ako je zdrav, čeka ga sjajna karijera", rekao je Jurgen Klopp.

Inače, Nunez je karijeru počeo u urugvajskom Penarolu, prvi evropski klub bila mu je Almeria iz koje je 2020. stigao u Benficu. 

Top Komentari

user1646937483
Brutalan igrac,al nece on sigurno u plastiku.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi