PSG ne zaboravlja Safeta Sušića!

Legenda bh. fudbala

PSG ne zaboravlja Safeta Sušića!

Admin Čaušević

Safet Sušić se opravdano smatra najboljim bh. fudbalerom u historiji. 

Sušić je ostavio dubok trag igrajući za FK Sarajevo, dok je svjetsku slavu doživio igrajući za PSG u periodu od 1982. do 1991. godine.

Za pariški klub je odigrao 287 utakmica i kao vezni igrač postigao 65 golova. Bio je ključni igrač u osvajanju Kupa Francuske 1983. godine i prve titule prvaka tri godine kasnije.

Kada je PSG slavio svoj 40. rođendan Pape je izabran za najboljeg igrača u historiji PSG-a, dok ga je UEFA 2000. godine proglasila najboljim bh. fudbalerom prošlog vijeka.

Sušić danas slavi 67. rođendan u PSG-u ga se sjetili prigodnom čestitkom na društvenim mrežama.

Oglasi

Inače, rođendan legendarnom fudbaleru čestitalo je i Sarajevo gdje je svojevremeno sjajni dribler doživio potpunu igračku afirmaciju.

Pod Sušićevim vodstvo Bosna i Hercegovina se prvi put plasirala na jedno veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Danas čarobnjak s Koševa slavi 67. rođendan. Sretan rođendan našem Safetu Sušiću🎉 #BordoPorodica 🔴⚪ #ZAJEDNOsmoSarajevo #BudiBordo #FKSarajevo #1946

Posted by FK Sarajevo on Wednesday, April 13, 2022
Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Selektorsku dužnost obavljao je u periodu od 2009. do 2014. godine i u 49 utakmica ostvario 23 pobjede, 9 remija i 17 poraza.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 54 utakmice i postigao 21 pogodak. Osim za PSG i Sarajevo igrao je još za Krivaju iz Zavidovića gdje je i počeo karijeru te pariški klub Red Star.

Top Komentari

Mowzilla
Francuski, a naše ⚜️
7 0
King_Kenny
...legenda BH fudbala,da je igrao za neku drugu reprezentaciju,a ne srboslaviju gdje su se gurali uglavnom srbijanski i pokoji hrvatski igrac on bi bio u rangu Messija.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi