Messi je svjestan šta ga čeka i donio je veliku odluku

Sigurno se tome nije nadao kada je krenuo put Pariza

Messi je svjestan šta ga čeka i donio je veliku odluku

Samir Mlaćo

Lionel Messi glavna je tema u brojnim svjetskim medijima.

Suspendovan je od strane PSG-a i prema svemu sudeći neće se ni vratiti u Francusku. Ako se to i desi, svjestan je Argentinac da ga čeka pravi pakao.

Kako prenosi L'Equipe Messije odluka je zbog toga je jasna. On se ne želi vratiti u PSG i smatra da je to za njega prošlost.

I ranije je tokom utakmica dobijao zvižduke navijača koji su to činili svaki put kada spiker pročita njegovo ime prezime. Sigurno se tome nije nadao, jer je stigao kao velika zvijezda, a PSG je na pragu titule prvaka u Francuskoj.

Ovaj 35-godišnjak ima ponude iz SAD-a gdje ga želi Inter Miami te Saudijske Arabije od Al-Hilala, ali ga srce ipak vuče ka Kataloniji.

Messi je dres Barcelone nosio dvije decenije, svjetsko ime i slavu stekao je u tom klubu, tu su mu rođena i djeca pa ne čudi zašto posljednje godine vrhunske karijere želi provesti u tom klubu.

Oglasi

Zanimljivo da je Messija podržao i Brazilac Ronaldinho koji je također nastupao za PSG.

"Nikad neću razumjeti zvižduke i uvrede Lionelu Messiju. Ako zviždite najboljem igraču svijeta, kome ćete onda aplaudirati?", pita se Ronaldinho.

Messi je upravo Ronaldinha zamijenio na mjestu 'desetke' Barcelone. Brazilac je naravno veoma popularan i u PSG-u jer je igrao u ovom timu prije odlaska na Camp Nou.

Ronaldinho je od 2001. do 2003. godine u 77 utakmica postigao 25 pogodaka za Svece, ali je ostao bez trofeja.

Messi uskoro mora donijeti odluku, a zvuči pomalo nevjerovatno da je najbliži Al Hilalu iz Saudijske Arabije.

"Razgovori između Lionela Messija i Al Hilala su u toku. Učinit će ga najplaćenijim fudbalerom na svijetu uz godišnju platu od 360 miliona eura", tvrdi Telegraph.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Da bi Leo mogao završiti u Saudijskoj Arabiji jasno govori i činjenica da je on u ponedjeljak s porodicom boravio u ovoj zemlji. Odmah su naravno počele priče da je otišao na dogovor s nekim klubom iz ove zemlje.

Lionel Messi je ove sezone u 37 odigranih utakmica ostvario učinak od 20 golova i 19 asistencija u dresu francuskog šampiona. Ukupno je od dolaska u klub nastupio u 71 utakmici uz učinak od 31 pogotka i 34 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti