Potpuni preokret politike u PSG-u - Od ovog ljeta više ništa neće biti isto
Francuski šampion je odlučio krenuti potpuno drugim pravcem i dovođenje zvijezda je prošlost (Foto: EPA)

Zvijezde postaju prošlost

Potpuni preokret politike u PSG-u - Od ovog ljeta više ništa neće biti isto

M. Šljivak
Teme:

Francuski prvak PSG navodno je odlučio krenuti posve drugim putem u budućnosti. Klub više neće potpisivati najveće svjetske zvijezde koje će pokvariti odnose u svlačionici i postavljena su određena pravila po kojima će se dovoditi igrači.

PSG se našao u ozbiljnim problemima ove sezone. Velike zvijezde napravile su potpuni haos u svlačionici i jednostavno je previše ega na istom mjestu kada su u istom timu Kylian Mbappe, Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos...

Francuski velikan od narednog ljeta je odlučio krenuti drugim putem. Lionel Messi odlazi iz kluba, želja je da i Neymara nekako prodaju, a vrlo je moguće da će još nekoliko fudbalera napustiti Park Prinčeva.

Klub se odlučio krenuti potpuno drugim putem. Odlučili su kako više neće potpisivati velike zvijezde koje bi mogle pokvariti odnose unutar svlačionice i rukovodstvo je postavilo određena pravila za dovođenje igrača.

Ugledni list L'Equipe navodi kako su sada u klubu tri glavna pravila pri dovođenju igrača. Moraju biti mladi igrači, prednost će imati Francuzi, a posebno će se gledati je li potencijalno pojačanje timski igrač.

U Parizu očigledno više ne žele gledati velike egoiste. Plan je da se tim gradi oko Kyliana Mbappea koji će biti prva zvijezda, a ostatak ekipe će mu biti pomoćnici.

Oglasi

PSG je prethodnih godina imao velika ulaganja. Silno su željeli trofej Lige prvaka, ali osim jednog finala pod vodstvom Thomasa Tuchela, kojeg su izgubili od Bayerna (1:0), ništa značajno u Evropi nisu napravili.

Sada će krenuti drugačijim putem. Više ništa u Parizu neće biti isto i vidjet ćemo kako će izgledati novi početak pariškog kluba.

Ne može da vjeruje u ono što je vidio - Ronaldinhove riječi odjekuju Parizom

Lionel Messi se uz Neymara našao na žestokom udaru navijača PSG-a. Argentincu su na prethodnim utakmicama zviždali na svaki dodir s loptom, vrijeđali su ga s tribina, a u njegovu zaštitu stao je legendarni Ronaldinho čije riječi istinski odjekuju.

Lionel Messi doživio je poprilično poniženje u Parizu. Navijači PSG-a uzeli su ga na zub, zviždali su mu tokom utakmica, a klub ga je na kraju kaznio zbog puta u Saudijsku Arabiju, te je izvjesno da je njegovo vrijeme u ovom klubu završeno.

U zaštitu Lionela Messija stao je legendarni Ronaldinho. Njegove riječi će se definitivno pamtiti.

"Nikad neću razumjeti zvižduke i uvrede Lionelu Messiju. Ako zviždite najboljem igraču svijeta, kome ćete onda aplaudirati?", pita se Ronaldinho.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi je upravo Ronaldinha zamijenio na mjestu 'desetke' Barcelone. Brazilac je naravno veoma popularan i u PSG-u jer je igrao u ovom timu prije odlaska na Camp Nou.

Ronaldinho je od 2001. do 2003. godine u 77 utakmica postigao 25 pogodaka za Svece, ali je ostao bez trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije