Nacrtao grb: Messi korekcijom na tetovaži otkrio gdje će igrati naredne sezone

Jasno je gdje ga srce vodi

Nacrtao grb: Messi korekcijom na tetovaži otkrio gdje će igrati naredne sezone

A. Čaušević

Lionel Messi dovršio je jedno od svojih najnepoznatijih velikih djela. Argentinski fudbaler već ima tetovažu na "svetoj lijevoj nozi" čije je oblikovanje započeo prije mnogo godina, a koja je ponovo ugledala svjetlo dana tokom njegovog putovanja u Saudijsku Arabiju. 

Fudbaler iz Rosarija iznenadio je svijet tako što je donji dio lijeve noge davno premazao tintom da bi ga kasnije prekrio crnilom uz tzv. blackout, na kojem su ostale samo ruke njegove djece, lopta i broj '10'.

Ali posao je bio nedovršen, sve do sada. A to je da je nedavno Argentinac dao iscrtati dva najvažnija grba u svom životu, onaj Argentine i onaj Barcelone.

Logo reprezentacije koji je ugravirao Messi ima tri zvjezdice svjetskih prvaka. Treća, koja se čekala 36 godina i za koju je Leova uloga bila temeljna, krasi unutrašnjost Messijeve lijeve noge.

Klupski emblem Barcelone se nalazi sa vanjske strane i sve to je pojačalo glasine da će Messi od naredne sezone ponovo igrati na Nou Campu.

Barcelona je svakako najvažniji klub u Messijevoj karijeri, a odluku da završi tetovažu sa grbovima Katalonaca i Gaučosa donio je nakon osvajanja Mundijala u Kataru.

Oglasi

Jasna je Messijeva ideja da Barcelona zauvijek na neki neki način ostavi trag na čuvenom Argentincu baš kao što je i on sam to uradio na Nou Campu.

Na vanjskoj strani Messijeve lijeve noge vidi se grb Barcelone

Sigurno je da iskusni ofanzivac karijeru neće nastaviti u PSG-u pogotovo nakon što je na svoju ruku otputovao u Saudijsku Arabiju poslije čega ga je pariški klub kaznio.

Zatim su uslijedili i protesti najradikalnijih pristalica PSG-a te je evidentno da se dvogodišnjia avantura Messija u prijestolnici Francuske bliži kraju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 35-godišnjak ima ponude iz SAD-a gdje ga želi Inter Miami te Saudijske Arabije od Al-Hilala, ali ga srce ipak vuče ka Kataloniji.

Messi je dres Barcelone nosio dvije decenije, svjetsko ime i slavu stekao je u tom klubu, tu su mu rođena i djeca pa ne čudi zašto posljednje godine vrhunske karijere želi provesti u tom klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Benz
Pazi samo ovaj pasus... "Jasna je Messijeva ideja da Barcelona zauvijek na neki neki način ostavi trag na čuvenom Argentincu baš kao što je i on sam to uradio na Nou Campu"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi