"Messijeva čarapa značajnija je od cijelog PSG-a"

Španski novinar uvjerava

"Messijeva čarapa značajnija je od cijelog PSG-a"

E. Škorić

Argentinski reprezentativac Lionel Messi našao se na udaru navijača PSG-a nakon što se u ponedjeljak nije pojavio na treningu.

Messi je otputovao u Saudijsku Arabiju na promotivni skup bez dozvole kluba, zbog čega je suspendovan na 15 dana i propustit će naredne dvije utakmice, dok su mediji u Francuskoj objavili da neće biti produžen ugovor i da igrač napušta Park prinčeva na ljeto.

Navijači PSG-a također su izrazili nezadovoljstvo odnosom igrača prema grbu PSG-a. Mnogi od njih okupili su se u srijedu ispred sjedišta kluba kako bi verbalno napali iskusnog Argentinca i jasno mu dali do znanja da je njegov boravak u glavnom gradu Francuske završio.

U nogometnom okruženju ipak je bilo ljudi kojima nije smetao Messijev odlazak na Bliski istok. Jedan od njih je i novinar iz Španije Cristobal Soria, koji se vrlo žestoko oglasio o suspenziji igrača i ogorčenosti navijača. Prema njegovim riječima, Francuzi trebaju zahvaliti igraču što je odlučio obući dres PSG-a i u njemu zabijati golove.

“Ne želim da se iko jako uzruja i krivo me shvati, ali bit ću jasan. Rukovodioci i navijači PSG-a moraju poštovati Lea Messija. Njegova čarapa ima više historije i znači više od cijelog PSG-a. Želite li ga kazniti? Radite što mislite, ali trebali bi biti zahvalan do kraja života što je Messi nosio vaš dres i branio boje vašeg kluba", rekao je Soria u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.

Oglasi

U ovom trenutku nije poznato kakva sudbina čeka Messija nakon isteka ugovora s PSG-om.

Posljednjih sedmica bilo je dosta govora o igračevom potencijalnom povratku u Barcelonu. No, na pomolu se pojavila ponuda ugovora jednog od klubova iz Saudijske Arabije koja će biti najveća u historiji nogometa.

"Razgovori između Lionela Messija i Al Hilala su u toku. Učinit će ga najplaćenijim igračem na svijetu uz godišnju platu od 360 miliona eura", tvrdi Telegraph.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, trenutno je najplaćeniji Cristiano Ronaldo. On je u Saudijskoj Arabiji potpisao ugovor od 200 miliona eura po sezoni.Saudijci silno žele vratili veliko rivalstvo, odnosno donijeti ga u svoju zemlju. U tome bi na kraju mogli i uspjeti, no vidjet ćemo koliko zaista ima istine u svemu što je britanski list naveo.

Messi propušta dakle mečeve protiv Troyesa i Ajaccioa i po svemu sudeći više neće ni nastupati za pariški tim iako je pet kola do kraja. Sada je pitanje hoće li u Saudijsku Arabiju, nazad u Barcelonu ili će se već dogoditi nešto što svijet ne očekuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi