Ne može da vjeruje u ono što je vidio - Ronaldinhove riječi odjekuju Parizom
Argentinski fudbaler našao se na žestokom udaru navijača PSG-a, a on je već odlučio da ode iz kluba (Foto: EPA)

Legenda štiti Messija

Ne može da vjeruje u ono što je vidio - Ronaldinhove riječi odjekuju Parizom

M. Šljivak

Lionel Messi se uz Neymara našao na žestokom udaru navijača PSG-a. Argentincu su na prethodnim utakmicama zviždali na svaki dodir s loptom, vrijeđali su ga s tribina, a u njegovu zaštitu stao je legendarni Ronaldinho čije riječi istinski odjekuju.

Lionel Messi doživio je poprilično poniženje u Parizu. Navijači PSG-a uzeli su ga na zub, zviždali su mu tokom utakmica, a klub ga je na kraju kaznio zbog puta u Saudijsku Arabiju, te je izvjesno da je njegovo vrijeme u ovom klubu završeno.

U zaštitu Lionela Messija stao je legendarni Ronaldinho. Njegove riječi će se definitivno pamtiti.

"Nikad neću razumjeti zvižduke i uvrede Lionelu Messiju. Ako zviždite najboljem igraču svijeta, kome ćete onda aplaudirati?", pita se Ronaldinho.

Messi je upravo Ronaldinha zamijenio na mjestu 'desetke' Barcelone. Brazilac je naravno veoma popularan i u PSG-u jer je igrao u ovom timu prije odlaska na Camp Nou.

Ronaldinho je od 2001. do 2003. godine u 77 utakmica postigao 25 pogodaka za Svece, ali je ostao bez trofeja.

Oglasi

Britanci otkrili novi klub Lionela Messija - Ovo je najveći ugovor u historiji sporta

Lionel Messi (35) karijeru bi mogao nastaviti u Al Hilalu iz Saudijske Arabije. Argentinski fudbaler, tvrdi britanski Telegraph, pregovara s Al Hilalom s kojim će vjerovatno potpisati najveći ugovor u historiji fudbala.

Lionel Messi napušta PSG na kraju ove sezone. On je još prije mjesec dana rukovodstvo francuskog kluba saopštio da ne želi nastaviti saradnju i poprilično ih je naljutio i razočarao.

Uveliko se govorilo o njegovom povratku u Barcelonu. Spominjale su se određene cifre, no Telegraph tvrdi da je Messi u pregovorima s Al Hilalom.

"Razgovori između Lionela Messija i Al Hilala su u toku. Učinit će ga najplaćenijim fudbalerom na svijetu uz godišnju platu od 360 miliona eura", tvrdi Telegraph.

Da bi Leo mogao završiti u Saudijskoj Arabiji jasno govori i činjenica da je on u ponedjeljak s porodicom boravio u ovoj zemlji. Odmah su naravno počele priče da je otišao na dogovor s nekim klubom iz ove zemlje.

Oglasi

Telegraph sada donosi informaciju da su pregovori u toku i da neće biti nikakvo iznenađenje ako on potpiše najveći ugovor u historiji fudbala.

Podsjetimo, trenutno je najplaćeniji Cristiano Ronaldo. On je u Saudijskoj Arabiji potpisao ugovor od 200 miliona eura po sezoni.

Saudijci silno žele vratili veliko rivalstvo, odnosno donijeti ga u svoju zemlju. U tome bi na kraju mogli i uspjeti, no vidjet ćemo koliko zaista ima istine u svemu što je britanski list naveo.

Treba svakako napomenuti da je Argentinac trenutno pod suspenzijom PSG-a. Razlog suspenzije i novčane kazne je upravo put u Saudijsku Arabiju kojeg je obavio u ponedjeljak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lionel Messi je ove sezone u 37 odigranih utakmica ostvario učinak od 20 golova i 19 asistencija u dresu francuskog šampiona. Ukupno je od dolaska u klub nastupio u 71 utakmici uz učinak od 31 pogotka i 34 asistencije.

Vijesti o odlasku u Saudijsku Arabiju sigurno će razočarati navijače Barcelone koji su se veselili mogućem povratku svog miljenika na Camp Nou. Ipak, ta opcija je navodno sada veoma daleko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti