Miralem Pjanić se odrekao miliona zbog Juventusa
Foto - EPA

Imat će mnogo manju platu u Torinu

Miralem Pjanić se odrekao miliona zbog Juventusa

M. Šljivak

Miralem Pjanić mogao bi u narednoj sedmici postati novi fudbaler Juventusa.

Završni pregovori između Barcelone i Juventusa zakazani su za sutra i vrlo je vjerovatno da će bh. fudbaler ponovo obući dres Stare dame.

Da bi mogao ponovo zaigrati u Torinu, Pjanić je morao pristati na smanjenje plate, a on je to bez pogovora i uradio.

Iskusni reprezentativac Bosne i Hercegovine u Barceloni je zarađivao gotovo 8.5 miliona eura po sezoni. Juventus mu nije mogao ponuditi toliko novca, pa je zatraženo da platu smanji na 5.5 miliona eura.

Pjanić je na to pristao i on ima već dogovor sa rukovodstvom Juventusa. Preostalo je još da se klubovi dogovore da li će bh. veznjak u Torino stići na posudbu ili će biti oslobođen obaveza u Barci i kao slobodan potpisati za Bianconere.

Pjanić je od 2016. do 2020. godine igrao za Juventus. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Miralem Pjanić je u Kataloniju stigao prošlog ljeta iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Kasnije će se ispostaviti da se ni naš veznjak, a ni Brazilac nisu naigrali u svojim novim klubovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prošloj sezoni Pjanić je odigrao svega 30 utakmica za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arbajram
Prevara od igrača. Primio je 8,5 miliona nizasta
4 10
Mele
Za inat onom zutom, ja bih na tribinama bio a uzimao 8,5, kao Bale u Realu. Ili da oni placaju ova 3 miliona jos tri godine a da Juve placa 5,5...
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi