Lionel Messi je već donio veliku odluku za karijeru
Foto - EPA

Argentinac prelomio

Lionel Messi je već donio veliku odluku za karijeru

Midhat Šljivak

Lionel Messi već je odlučio da naredne sezone neće nositi dres francuskog PSG-a.

Zvijezda pariškog kluba spreman je da napusti PSG nakon dvije sezone u klubu i španski mediji tvrde da će on odbiti sve ponude ovog kluba za nastavak saradnje.

Nije poznato gdje bi Messi mogao nastaviti karijeru. Spominjao se povratak u Barcelonu, ali malo je vjerovatno da će se to desiti zbog načina na koji je otišao 2021. godine.

Mnogo je izvjesnija opcija eventualni odlazak u MLS. Messi ima već određene nekretnine u Miamiju i izrazio je želju da s porodicom nastavi život u Sjedinjenim Američkim Državama.

To bi značilo da će Leo potpisati ugovor s Interom iz Miamija, timom čiji je čelni čovjek David Beckham i s kojim se Messi povezivao i ranije.

Oglasi

Ipak, iako je navodno odlučio da ode, Messi tvrdi da se veoma dobro osjeća u PSG-u.

"Osjećam se dobro, mnogo drugačije nego prošle sezone. Znao sam da će ovako biti. Mnogo se udobnije osjećam u klubu, svlačionici, sa saigračima, u igri. Uživam", rekao je Messi.

Argentinac je ove sezone u dresu PSG-a odigrao 11 utakmica i ima učinak od šest golova i osam asistencija.

Messi tražio nevjerovatan ugovor od Barcelone

Lionel Messi je 2021. godine napustio Barcelonu nakon što klub nije uspio da ispuni njegove finansijske zahtjeve.

List El Mundo nedavno je objavio povjerljive dokumente u kojima se spominju nevjerovatne cifre koje je Messi tražio od katalonskog kluba.

Leo je tražio platu od 74.9 miliona eura neto na godišnjem nivou. Spreman je bio da se odrekne velikog dijela u korist kluba tokom teških dana, ali uz garanciju da mu se novac isplati naknadno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, tražio je kamatu od tri posto na ovu cifru, kao i 10 miliona eura bonusa samo za potpis te mogućnost odlaska iz kluba za simboličnih 10.000 eura.

Od bizarnih stvari tražio je privatni boks na Camp Nou stadionu za svoju porodicu, ali i za porodicu Luisa Suareza te privatni avion kojim bi išao u Argentinu tokom božićnih praznika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi