Zvanično: Lionel Messi napušta PSG!
Trener PSG-a Christophe Galtier saopštio je da Messi odlazi (Foto: EPA)

Potvrdio trener prvaka Francuske

Zvanično: Lionel Messi napušta PSG! · Zvanično

M. Šljivak

Lionel Messi (35) zvanično napušta PSG na kraju sezone. Potvrdio je to danas na press konferenciji trener pariškog kluba Christophe Galtier.

Lionel Messi nakon dvije godine napušta redove PSG-a. Čudesni Argentinac odlazi iz kluba gdje se nije proslavio, ali trener Galtier ističe da mu je bila velika čast raditi s najboljim svih vremena.

Saopštio je trener PSG-a kako će meč protiv Clermonta biti Leov posljednji u dresu fracnuskog šampiona.

"Imao sam čast trenirati najboljeg fudbalera u historiji. U subotu je Leov posljednji meč na Parku Prinčeva. Nadam se da će biti ispraćen na najbolji mogući način", potvrdio je trener PSG-a Christophe Galiter.

PSG neće slaviti titulu. Razlog je teško stanje njihovog golmana Sergija Rica koji je doživio tešku nesreću padom s konja i nalazi se u životnoj opasnosti.

"Neće biti slavlja. Teška sedmica je ovo za sve i svi smo potreseni. Šaljemo svu pozitivnu energiju Sergiju Rico, njegovoj majci, ženi i voljenima", poruka je Galtiera.

Oglasi

Bit će veoma interesantno vidjeti kako će navijači PSG-a ispratiti Lionela Messija. Oni su u mu prethodnom periodu zviždali i tražili su njegov odlazak iz kluba.

To će se na kraju i desiti. Leo odlazi nakon dvije godine, a potencijalne nove destinacije su Saudijska Arabija, američki MLS i Barcelone.

Ove sezone Messi je odigrao 40 utakmica za PSG. Ima učinak od 21 golova i 20 asistencija, dok je ukupno nastupio u 74 susreta uz 32 gola i 35 asistencija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vidjet ćemo gdje će čudesni Argentinac nastaviti karijeru. Na stolu mu je najveća ponuda u historiji sporta od preko milijarde eura koje dolazi iz Saudijske Arabije, a tu je primamljiva ponuda iz MLS-a od ekipe Inter Miamia.

Također, njegova voljena Barca ne odustaje od njega. Pokušavaju Katalonci na sve načine da ga vrate u klub i uskoro će se znati konačna odluka jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Top Komentari

komentator1
Nece ga niko, prodaju ga ko seljak tele
2 1
Adrian
Koliko će puta ovo obajvit, prosle sedmice ste isto pisali.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi