Katalonci imaju paklen plan: Messi će potpisati za novi klub, a zatim na posudbu u Barcelonu?

Argentinac uskoro mora odlučiti

Katalonci imaju paklen plan: Messi će potpisati za novi klub, a zatim na posudbu u Barcelonu?

S. Mlaćo
Odlazak Lionela Messija iz PSG-a čini se kao završena stvar.

Messi ima mnogo ponuda, a najviše se priča o povratku u Barcelonu, što je velika želja čelnika kluba i navijača.

Ipak, Barcelona je u finansijskim problemima i teško je to sada ostvarivo, no čelnici katalonskog giganta imaju pomalo nevjerovatan plan.

Barcelona mora ispoštovati stroga pravila La lige za registraciju igrača, te financijski fair play, a Messi bi potpisao za Inter Miami, koji je u vlasništvu Davida Beckhama.

Zatim bi stigao u Barcelonu na posudbu dugu 18 mjeseci.

Messi bi tako zaigrao ponovo za Barcelonu, borio se za trofeje, a zatim se vratio u MLS.

Oglasi

Jak konkurent Barceloni u borbi za napadača je Al-Hilal. Saudijci nogometašu nude astronomskih 500 miliona eura za godinu igranja. Osim toga, klub pokušava potpisati ugovor sa Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom, Messijevim prijateljima, kako bi ga uvjerili u transfer. Čak je i nogometašev otac bio spreman pristati na Al-Hilalovu ponudu.

Međutim, kako prenosi "Diario Ole", sam Messi izrazio je drugačije mišljenje o tome. Želio bi odbiti ponudu Saudijaca, uvjeravajući da je klub u nekonkurentnoj ligi.

Messi je bio prvak Fracnuske sa Parižanima, ali nije imao baš dobar odnos sa klubom i navijačima u posljednje vrijeme i zaželio je da ode po isteku ugovora.

Messi je ove sezone upisao 40 nastupa, zabio 21 gol i upisao 20 asistencija. Takmičenje je završio s naslovom prvaka Francuske na svom kontu.

PSG je prije par dana sve iznenadio objavom u kojoj Messi promoviše dres za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Parižani su iskoristili argentinskog čarobnjaka uz ostale zvijezde kao promotore za novi dres koji stiže za sezonu 2023/2024 i iznenadili su mnoge. Odmah je to izazvalo oblak sumnje u sve priče o odlasku, no to bi trebalo da je gotova stvar.

Ako nisu imali dozvolu da njegovo ime koriste u promotivne svrhe za novu sezonu, Messi će sigurno reagovati nakon ovog snimka jer on u narednoj sezoni neće imati nikave veze s klubom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Samo nešto muljaju. Navikla sirotinja da vara i to ti je.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi