Najbolji je na svijetu, ali pohlepa za novcem nikad nije bila veća
Lionel Messi napravio je ozbiljan problem rukovodstvu PSG-a jer je odbio prvu ponudu. Nezadovoljan je finansijskim uslovima (Foto: EPA)

Lionel Messi odbio PSG

Najbolji je na svijetu, ali pohlepa za novcem nikad nije bila veća

M. Šljivak

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi (35) odbio je ugovor kojeg mu je ponudio francuski prvak PSG i koji bi ga u Parizu zadržao barem još jednu sezonu. Messi je nezadovoljan finansijskom stranom ponude i jasno je poručio da 'lova' treba biti mnogo veća.

Lionel Messi, po svemu sudeći, naredne sezone neće nositi dres francuskog prvaka PSG-a. Iako je postigao usmeni dogovor nakon Svjetskog prvenstva u Kataru o produžetku saradnje, pismeni dio mu se nije dopao.

Cifra koju je ponudio francuski velikan je Messiju premala. Argentinac je odbio prvu ponudu za potpis i jednostavno traži više novca.

Ponuda PSG-a desila se protekle sedmice. Razgovaralo se s igračem i njegovim ocem Jorgeom, no na kraju su u Parizu ostali kratkih rukava.

Prema određenim navodima Messi želi platu od 35 miliona eura neto na godišnjem nivou za novi dvogodišnji ugovor, ali PSG mu taj zahtjev ne može ispuniti zbog finansijskog fair playa.

Francuski šampion primoran je smanjiti plate za 30 posto. Zbog toga će neko od zvijezdi morati da ode, a najbliže tome su trenutno Lionel Messi i Neymar.

Oglasi

A dok Leo odbija PSG zanimljive vijesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država. MLS liga na čelu s komesarom Danom Garberom spremna je pomoću Inter Miamiju da dovede Messija.

"To je vjerovatno najveći igrač u historiji. Ako je zaista spreman doći u Miami, to je sjajna vijest. Spremni smo pomoći s finansijske strane da se posao završi", rekao je Garber.

Messi će sigurno imati izazovne ponude za nastavak karijere. Treba istaći da je već odbačen navod da bi se mogao vratiti u Barcelonu, a Leo nije voljan da ide u Saudijsku Arabiju, gdje mu nude desetine miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Al Ittihad spremio je dvogodišnji ugovor za najboljeg fudbalera svijeta. Spremni su mu dati 88 miliona eura neto po sezoni kako bi ga doveli u svije redove.

Lionel Messi je ove sezone u dresu PSG-a zaista sjajan. Odigrao je 28 utakmica i ima učinak od 17 golova i 16 asistencija.

Top Komentari

nakopitam
Mali čiffut nije nikada bio niti ce ikada biti najbolji na svijetu. Nije ni u top 20 najboljih niti ce i to ikada biti. Kepeca dizu ovakvi ''novinari'' kao nasi i od njega pokusavaju napraviti svijetsku zvijezdu a istina je da ga niko ziv nece! Vodaju ga menadzeri ko cigo medjeda i nude ga svakom odreda ali svi ih odbijaju. Ciffuti vladaju fifom i uefom pa ga nazor guraju ali svijet je shvatio o cemu se radi i sada imamo situaciju da ga nude svima odreda, cak ciffutska drzava nudi da oni placaju ugovor umjesto kluba koji ga uzme, ali i dalje ih svi odbijaju jer znaju o cemu se radi i nece vise da trpe! BRAVO ZA SVE NORMALNE KLUBOVE KOJI SE PROTIVE CIFFUTSKIM ORGANIZACIJAMA ZVANIM UEFA I FIFA!!!!
2 3
Ecosport
Nigdje nikakvih konkretnih dokaza, samo naglabanja, mišljenja itd. Dnovinarstvo.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije