Messi pozirao na Parku Prinčeva s dresom PSG-a, ima novi broj!

Više nema dilema

Messi pozirao na Parku Prinčeva s dresom PSG-a, ima novi broj!

Edmir Škorić

Lionel Messi je novi igrač PSG-a, u to više nema sumnje.

Messi će potpisati dvogodišnji ugoor s PSG-om i zarađivat će skoro 40 miliona eura po sezoni, a 34-godišnjak je danas stigao u Pariz i uspješno je obavio ljekarske preglede.

Večeras je prošetao Parkom Prinčeva, te je pozirao s PSG-ovim dresom, otkrivši da će nositi broj 30 u budućnosti, nakon što je dugo godina u Barceloni nosio broj 10.

Argentinski reprezentativac Messi produžio je svoj 21-godišnji boravak u Barceloni potpisivanjem ovog petogodišnjeg ugovora.

[twitter]https://twitter.com/DomaRatas/status/1425182852820443141[/twitter]

Međutim, klub je u četvrtak objavio da "financijske i strukturne prepreke" znače da se dogovor ne može dovršiti, što znači da je Messi otišao kao slobodan igrač.

Oglasi

Messi je rekao da želi ostati u Barceloni i "učinio je sve što je mogao" da ostane u klubu, uključujući pristanak na smanjenje plata od 50 posto.

Međutim, Barcelonu ometaju pravila La Lige o klupskoj potrošnji, pa čak ni prepolovljenje Messijeve plate nije bilo dovoljno da osigura da ostane na Nou Campu.

Messi je imao dva druga izbora nakon što je prošle sedmice napustio Barcelonu, ali odlučio se pridružiti PSG -u, s kojim će se boriti za trofeje, prije svega za Ligu prvaka, a u društvu Neymara i Kyliana Mbappea mogao bi napraviti velike stvari.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

[twitter]https://twitter.com/ReshadRahman_/status/1425181697755205632[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/ReshadRahman_/status/1425179856145469450[/twitter]

Top Komentari

Klicko
Tako je Messika babo lopte,ubij pare i uzivaj u kukuruz ligi
6 2
vence
Preko qrca, ce, igrati.. hebe mu se.. pare ce leci, ne zavisi od ucinka.. Ronaldo u Juventusu ima 3 god nije usao u duel.. cuvajuci sebe i noge svoje.. tako ce i ovaj.. i bis napraviti nece
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi