Messi protiv St. Etiennea napravio nešto što nikad ne radi

I rivala je iznenadio

Messi protiv St. Etiennea napravio nešto što nikad ne radi

A. Čaušević

Lionel Messi se smatra najboljim igračem u historiji fudbala. 

Čini se da je vrijeme pandemije koronavirusa prošlo te je zamjena dresova poslije utakmica ponovo postala normalna pojava.

Ne tako davno je zbog koronavirusa zamijeniti dres poslije posljednjeg sudijskog zvižduka bilo zabranjeno, međutim to više nije slučaj.

Za vikend je PSG sa sigurnih 3:1 pobijedio St. Etienne. Messi se nije upisao u strijelce, ali je sjajni Argentinac upisao dvije asistencije.

Nakon što je sudija svirao kraj Messi je napravio potez kojeg zapravo nikad ne radi. Čak je svojim potezom iznenadio i fudbalera St. Etiennea.

Naime, na videu se može vidjeti kako je Messi prvi taj koji je tražio dres od fudbalera Zelenih, Falayea Sacka.

Oglasi

Messi se okrenuo prema Sacku te mu je sam ponudio razmjenu dresova, na šta je fudbaler St. Etiennea vrlo rado pristao.

Čudesni Argentinac je ranije priznao da je u karijeri traožio dres samo od jednog fudbalera, a to je bio Zinedine Zidane.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nikad sam ne tražim druge igrače dresove. Ako je neki Argentinac u protivničkoj ekipi onda ću s njime razmijeniti dres. Ali, kad god me neko pita za dres, uvijek sam za razmjenu."

"Ustvari od samo jednog igrača sam u životu tražio dres. To je bio Zinedine Zidane", rekao je Messi prije nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi