Mbappe je sinoć stigao Ibrahimovića, ali rekord vjerovatno neće oboriti

Najbolji strijelci PSG-a svih vremena

Mbappe je sinoć stigao Ibrahimovića, ali rekord vjerovatno neće oboriti

E. Ganibegović

PSG je sinoć u 26. kolu Ligue 1 s 3:1 savladao St. Etienne.

Dva gola za domaću ekipu postigao je Kylian Mbappe i tako stigao do brojke od 156 pogodaka u dresu PSG-a.

Upravo toliko ima i Zlatan Ibrahimović i sada su izjednačeni na listi najboljih strijelaca PSG-a svih vremena na drugom mjestu.

Ipak, Mbappe će se vjerovatno izdvojiti sam na drugo mjesto, no na prvo ne bi trebao moći, bar ne za sada. Na kraju ove sezone ističe mu ugovor i kao slobodan igrač trebao bi preći u Real Madrid.

Nema sumnje da bi za jednu ili dvije sezone Mbappe izbio i na prvo mjesto koje drži Urugvajac Edinson Cavani s tačno 200 golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zanimljiv je i podatak da Neymar i Di Maria imaju identičan broj golova, po 91 i oni dijele peto mjesto.

Legendarni Safet Sušić u dresu PSG-a postigao je 74 gola i on drži osmo mjesto vječne liste strijelaca ovog kluba.

Top Komentari

Klicko
Veoma glup potez da pređe u raspali klub poput penal madrida.Pa taj klub je historija.Buducnost je bajern,psg,city,liverpul,man united itd
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi