Galtier se morao odlučiti između nezadovoljnih navijača i Messija: Mnoge je iznenadio...

Parižani i sinoć poraženi

Galtier se morao odlučiti između nezadovoljnih navijača i Messija: Mnoge je iznenadio...

Samir Mlaćo
PSG je sinoć poražen od Lyona 1:0, a ponovo se na meti navijača kluba iz Pariza  našao Lionel Messi.

Sve više se priča o tome da će Messi napustiti P

SG, te da bi se mogao vratiti u Barcelonu.

I pored poraza svog tima, sinoć je Argentinac dobio visoke ocjene. Uoči meča dočekan je zvižducima, a tako je bilo i tokom meča.

Navijači bogatog francuskog kluba najviše mu zamjeraju ispadanje u osmini finala Lige prvaka, ali i to što nije produžio ugovor, iako je ponuda na stolu.

Trener PSG-a Cristophe Galtier ga ipak brani.

“Ne razumijem kritike prema njemu. Čekamo da on ili Mbappe riješe situaciju. On vodi našu igru, puno toga pokušava... Ne smijemo od njih dvojice očekiati da posao odrade sami. Zvižduci po mom mišljenju nemaju smisla, puno je dao Messi u prvom dijelu sezone. Bio je naš strijelac i asistent“, rekao je Galtier.

Oglasi

Kako će navijači PSG-a reagovati na njegovu izjavu i 'branjenje' Messija, ostaje da se vidi.

Messi je postigao sve u karijeri, cijenjen je i poštovan svugdje na svijetu, ali izgleda ne i od vlastih navijača pa se postavlja pitanje zašto bi igrao za klub gdje ga pristalice ne vole.

Nakon što su izviždali Messija, navijači PSG-a su udarili i po FS Francuske (FFF) zbog odluke da se zabrani pauziranje utakmice kako bi se igrači islamske vjeroispovijesti mogli iftariti.

"Hurma, čaša vode, noćna mora FFF-a", pisalo je na paroli koju su okačili najžešći navijači Parižana poznati ako Collectif Ultras Paris.

"Dobili smo upite o potencijalnom prekidu utakmica zbog ramazanskog posta. Prekidi utakmica zbog ramazana ne poštuju odredbe Statuta Fudbalskog saveza Francuske. Naš cilj je da branimo temeljne vrijednosti i želimo spriječiti bilo kakvu diskriminaciju osoba posebno zbog određenih političkih i vjerskih uvjerenja", navodi se između ostalog u saopštenju Saveza i dodaje se:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Fudbalski savez Francuske (FFF) čvrsto drži do svojih stavova i šalje upozorenje svima da će svako ko prekrši ove odredbe biti podvrgnut disciplinskom postupku uz podsjećanje da se u našim takmičenjima zabranjuje govor mržnje i objave vjerske ili političke prirode", poruka je koju su poslali.

U Ligue 1 igra veliki broj muslimanskih igrača, najzvučnije ime iz PSG-a je svakako Achraf Hakimi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije