Francuzi tvrde: Messi je već prelomio i donio odluku oko ostanka u PSG-u

Ističe mu ugovor na kraju sezone

Francuzi tvrde: Messi je već prelomio i donio odluku oko ostanka u PSG-u

E. Čaušević

Lionel Messi u nedjelju bio je junak PSG-a jer je u 95. minuti utakmice zabio pogodak za pobjedu protiv Lillea iz slobodnog udarca za 4:3. Već sedmicama špekuliše se o tome da li će Messi i iduće sezone ostati u Pariz, a ugledni L'Equipe objavio je jutros da je Argentinac već donio konačnu odluku.

Messi je na ljeto 2021. godine stigao u PSG nakon šokantne odluke Barcelone da mu neće ponuditi novi ugovor, te je Argentinac odlučio na kraju da prihvati poziv iz Pariza i karijeru nastavi u Francuskoj.

Tada je potpisao dvogodišnji ugovor s Parižanima koji ističe na kraju ove sezone i već sedmicama traju špekulacije oko toga da li će Messi produžiti saradnju ili će napustiti Park prinčeva.

Naravno, ponajviše se špekuliše oko toga da bi se Messi nakon svega mogao vratiti u Barcelonu i tamo završiti karijeru, a navodno opcija je odlazak i u Sjedinjene Američke Države.

U PSG-u su itekako zainteresovani da Messi ostane u klubu barem još jednu sezonu i nadaju se da će na kraju postići dogovor oko produženja saradnje, ali trenutno stvari ne idu kako su planirali.

Tako je jutros ugledni L'Equipe objavio da Messi i nije baš najsretniji u Parizu, te da je očekivao da će s PSG-om imati dosta bolje rezultate. Naravno, glavni cilj je osvajanje Lige prvaka, no PSG je zapeo već na prvoj prepreci u nokaut fazi s obzirom da je u prvom meču osmine finala poražen od Bayerna sa 1:0.

Oglasi

L'Equipe navodi da će Messi svoju odluku saopštiti odmah ukoliko PSG ispadne u osmini finala i da je već poznato da će u tom slučaju sigurno napustiti klub.

Pregovori proteklih mjeseci bili su u završnoj fazi, ali u posljednje vrijeme sve je stalo jer se Messi očito predomislio. Navodno, Messi je već odlučio da će napustiti PSG na kraju sezone, ali ne želi svojom odlukom da remeti ionako lošu atmosferu u svlačionici.

U slučaju osvajanja Lige prvaka postoji šansa da Messi produži novi ugovor, ali L'Equipe navodi da je on dosta biliže odlasku neko ostanku u klubu.

Ni njegova porodica se nije baš najbolje adaptirala na Pariz i sve su to razlozi zbog koji Messi želi da ide.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njihova želja je da se on vrati u Barcelonu, ali to neće biti toliko jednostavno s obzirom da je Messi još uvijek ljut na Joana Laportu zbog načina na koji je morao da napusti katalonski klub kada je već sve bilo dogovoreno oko novog ugovora.

Sigurno je da nas na ljeto očekuje dosta uzbuđenja kada je u pitanju Messi, a gdje ćemo ga gledati iduće sezone ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Adrian
Počni pakovat kofere.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti