Messijev najbezobrazniji potez u karijeri, čuveni prgavac ga je s pravom pitao da li je normalan

Neshvatljivo

Messijev najbezobrazniji potez u karijeri, čuveni prgavac ga je s pravom pitao da li je normalan

Admin Čaušević

Lonel Messi je poznat kao poprilično miran fudbaler i neko ko zaista teško gubi živce na terenu.

Zvijezda PSG-a je nadaleko omiljena zbog svog skromnog ponašanja i rijeko se ponaša arogantno kao što rade od nekih sportista koji se smatraju jednim od najvećih sportista u istoriji.

Messija je ćete rijetko kada vidjeti da diže ruke u zrak u znak protesta svakih 10 sekundi, što doprinosi njegovom statusu uzora mladim fudbalerima.

Međutim, za svako pravilo postoji izuzetak. To je bilo slučaj i sa Lionelom Messijem koji je ponekad znao itekako biti bezobrazan

I bilo da se radi o porazu od Brazila na Copa Americi 2019. ili njegovom crvenom kartonu na Superkupu Španije 2021., čak bi i najlojalniji Messijevi fanovi priznali da često smireni i pribrani napadač može s vremena na vrijeme eksplodirati.

Ali od svih prilika u kojima je Messija imao "pomračenje uma" desila se na stadionu Santiago Bernabeu u grotlu atmosfere El Clasica.

Oglasi

Početkom 2010-ih, okršaji između Barcelone i Real Madrida bili su legendarni s Messijem i Cristianom Ronaldom u najboljim godinama, dok su Pep Guardiola i Jose Mourinho sjedili na klupama.

Svaki put kad su dva evropska diva "zaratila", jednostavno se znalo da su iskrice i visoke tenzije zagarantovane.

[twitter]https://twitter.com/FootballMissess/status/1568152077850779649[/twitter]

Neki su mišljenja da Messi koji prije 2021. nikada nije bio isključen u dresu Barcelone, trebao biti posla rano pod tuš tokom zlatne ere El Clasica zahvaljujući rijetkom trenutku ispadu sjajnog Argentinca.

Naime, društvenim mrežama je ponovo počeo kružiti video Messijevog ludila sa El Clasica iz 2011. godine kada je iz blizine snažno napucao loptu u smjeru navijača Real.

Ispad je bio takav da ga je čak i čuveni prgavac Pepe pitao da li je normalan zbog zaista nepromišljenog poteza.

Iako su mnogi mišljenja da je Messi za ovaj ispad trebao biti isključen, na kraju ga glavni sudija meča nije opomenuo ni žutim kartonom.

Top Komentari

Mostarac94
Ovim potezom i sa skidanjem dresa je zauvijek sebi oduzeo aplauz punog Santiago Bernabeua
3 3
Ecosport
Ne mogu da vjerujem šta su iskopali da prikažu. Nevjerovatno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi